Torsdag avholdt Rosenborg et digitalt årsmøte.
Saken det har vært mest overskrifter rundt i forkant var klubbens holdning til VM i Qatar.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
21 TIMER SIDEN
Onsdag sa styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, at de ikke ønsker å støtte Tromsø ILs oppfordring til boikott av Qatar-VM i 2022.
– Vi synes dette er en veldig vanskelig sak. I prinsippet tror vi at det å prøve å påvirke er bedre enn å utestenge, men vi er usikre, sa Koteng til Eurosport.no.

Møtte motstand

Koteng møtte stor motstand hos medlemmene på torsdagens årsmøte. Et overveldende flertall ber Rosenborg om å støtte en boikott av VM i 2022.
Ifølge Nidaros stemte 202 medlemmer for en boikott og 46 imot. Åtte stemte blankt.
Forslaget ble spilt inn av Jo Erik Øverby, Kenneth Kjelsnes og Steinar Lervik.
Koteng sa onsdag til Eurosport.no at styret vil føye seg etter det årsmøte bestemmer.
Styret skrev i sin innstilling av de ikke ønsket å bruke boikott som et virkemiddel:
«Styret i Rosenborg Ballklub arbeider med saker som gjelder klubbens løpende drift, saker som omhandler strategisk retning, samtidrettspolitiske saker. Styret er kjent med at NFF, sammen med Fellesforbundet og LO, allerede har tatt sterk avstand fra arbeidsforholdene knyttet til byggingen av stadionanleggene i Qatar. NFF ga ikke sin støtte til tildelingen av mesterskapet til Qatar, men vil istedenfor boikott søke å påvirke forholdene i landet gjennom dialog og internasjonalt press. Styret er enig i intensjonen i forslagsstillernes saksfremlegg, men ønsker å forholde seg til offisiell norsk utenrikspolitikk, både i forhold til Qatar og øvrige nasjoner».
Årsaken til initiativet fra TIL er at en relativt fersk rapport fra britiske The Guardian skal vise et høyt antall døde fremmedarbeidere knyttet opp mot forberedelsene til mesterskapet.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38