Odd - Brann 3-3 (2-2)
Branns Aune Heggebø var svært skuffet etter at de bare klarte ett poeng i Skien søndag kveld.
– Det er veldig irriterende at vi kommer under så tidlig. Det var ikke godt nok, sier en tydelig skuffet Aune Heggebø til Discovery like etter kampslutt.
Eliteserien
Tromsø-kometen med ny langtidskontrakt
2 TIMER SIDEN
At Tromsø tok tre poeng tidligere på kvelden og luken til sikker plass nå er større enn før helgen brydde spissen seg lite om.
– Vi må bare begynne å ta trepoengere, fortsatte unggutten som ble kåret til kampens beste spiller.
Brann kom til Skagerak Stadion vel vitende om at Tromsø hadde vunnet sin kamp i nedrykksstriden. Med tap ville da Brann vært seks poeng bak sikker plass, og det ville ikke Hornelands menn ha noe av.
Gjestene fikk en pangstart på oppgjøret mot Odd i Skien. Finne spilte ut til Mathias Rasmussen. Lyngdølen slo knallhardt inn mot bakerste stolpe. Der ventet Robert Taylor som enkelt kunne skli inn kampens første scoring.
Fem minutter smalt det på ny, men denne gangen i motsatt mål. Sander Svendsen fikk ballen av Espen Ruud til høyre i Branns sekstenmeter. Romsdalingen lot seg ikke be to ganger og skrudde ballen nydelig i lengste hjørne med yttersiden av sin høyrefot. Flott scoring av formspilleren.
Publikum fra begge leire leverte så til de grader etter scoringen. Kanskje var det nettopp det som tente noe ekstra hos Pallesen Knudsen.
Bård Finne slo inn et innoverskrudd hjørnespark. På enden av innlegget kom Fredrik Pallesen Knudsen flyvende som stanget inn utligningen.
Kampen bølget frem og tilbake. Odd kom seg til et par innleggsmuligheter uten å få noe ut av det, og Brann var frempå med et par avslutninger uten at det ble ordentlig farlig, så dukket Svendsen opp på ny.

Refset eget forsvar

Odin Bjørtuft løftet en ball inn mot 16-meteren til Brann. Der headet Lauritsen ballen ned til Sander Svendsen. Lysluggen takket og bukket med å smelle til med venstrefoten. Hans andre, og 2-2 i Skien.
Horneland var ikke fornøyd med eget forsvar til pause, og han ble trolig ikke blidere syv minutter ut i den andre omgangen.
Se Horneland-intervjuet her:

Refset eget lag i pausen

Sander Svendsen var nok en gang innvolvert. Den tidligere Brann-spilleren slo hjørnesparket ut på 20-meter. Der mottok Solomon Owusu ballen. Midtstopperen banket til på andre berøring og ballen suste inn bak Lennart Grill. En drømmestart for hjemmelaget.

Sterk som en okse

For en kamp det var i Skien. For Brann var ikke døde. Petter Strand fikk slått inn fra kanten av 16-meteren. På bakerste stolpe var ingen ringere enn Aune Heggebø. Spissen raget høyest, vant duellen og stanget inn utligningen for Brann. Seks mål på en times spill!
Tyve minutter før slutt fikk Odd-supporterne et gledelig gjensyn med Steffen Hagen. Kapteinen har ikke vært på banen siden forrige sesong på grunn av skade, og fikk sine første minutter i Eliteserien 2021 da han erstattet målscorer Solom Owusu.
Et kvarter før slutt burde Brann ha gått i ledelsen. Aune Heggebø var sterk som en bjørn mot Odd-forsvaret, og fikk slått inn til Kasper Skaanes. Midtbanespilleren avsluttet, og ballen trillet forbi Wahlstedt. Heldigvis for svensken fikk Emil Jonassen blokkert avslutningen i grevens tid.
Brann fortsatte å produsere sjanser. Mathias Rasmussen fikk ballen på halvspretten fra 16-meter. Lyngdølen ble tvunget til å bruke høyrefoten, og avslutningen gikk midt på Wahlstedt.
På overtid ble innbytter Flamur Kastrati felt av Fredrik Pallesen Knudsen. Det var midtstopperens fjerde gule kort, hvilket betyr at han må stå over torsdagens vestlandsderby mot Viking.
Det ble ikke flere sjanser på Skagerak Stadion, og det ble 3-3. Det betyr at Brann nå ligger fem poeng bak Tromsø på sikker plass, og to poeng ned til Stabæk på direkte nedrykk.
Eliteserien
Ferdig etter åtte sesonger på Åråsen: – Vemodig
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Har alt i egne hender før skjebnekampen: – Stemningen er spent
16 TIMER SIDEN