Haugesund - Vålerenga: 3-1
Vålerenga fikk kun kjenne på ledelsen i to minutter. Så satt Haugesund opp farten - og VIF-spillerne klarte ikke å holde følge.
Målene rant inn, og bare på åtte minutter scoret hjemmelaget tre mål.
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
20 TIMER SIDEN
  • Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på
Før kampen hadde Haugesund og Vålerenga vunnet elleve kamper hver av de 26 gangene de har møttes i Eliteserien.

Tam førsteomgang

Det var en tam første omgang på Haugesund stadion, med få farlige sjanser. Ingen av lagene klarte å ta full styring, tross at hjemmelaget hadde vunnet dobbelt så mange dueller enn gjestene.
– Vi sliter når de legger seg ned og vi klarer ikke å få til noe etablert angrep, sa Haugesund-spiller Kevin Martin Krygård i pausen til Discovery.
– En litt rotete kamp hittil. Vi står bra defansivt men mister mye baller på midten, sa kaptein Jonatan Tollås Nation i pausen til Discovery.

Mål etter mål

Etter 50 minutter spilt ble det blåst hands på Haugesunds Benjamin Tiedemann Hansen - og straffespark til gjestene.
Og den var det ingen andre enn Vålerengas Aron Dønnum som satt iskaldt i mål.
Se straffen her:

Dønnum tar straffespark: – Iskaldt

Straffesparket så ut til å virkelig vekke vinnerlysten til Haugesund som bare to minutter etterpå fikk utlikningen sin på en kontring. I full fart fikk Sondre Liseth lagt inn, og prøvde å nå Ibrahima Wadji på bakerste. I stedet traff ballen VIF-kapteinen, som ga retur til Krygård. Sistnevnte smalt ballen i kassa og scoret sitt første mål i år på Haugesund Stadion.
BANG så var målfesten i gang for de hvitkledde - og det sterke defansive spiller til Vålerenga raknet helt.
I 57. min kom Haugesund med nok en kontring i høyt tempo. Wadji fikk ballen og skle forbi både VIFs stopperpar og keeper Klaesson.
2-1.
Oslo-guttene så meget frustrerte ut, og da var det ikke til hjelp at Haugesunds Kristoffer Velde skrudde en corner så bra at Wadji bare trengte å snuble ballen inn i mål.
Det endte 3-1 til hjemmelaget.
– Vi spiller en forferdelig andre omgang. Vi ser ut som et guttelag, og vi lar Wadji herje med oss. Vi trodde vi var forberedt, men lar han herje uansett. Vi blir kledd av, og kan ikke totalt sett se sånn ut, sa VIF-trener Dag-Eiliv Fagermo etter tapet til Discovery.
– Vi begynner å bli veldig solide på hjemmebane, så må vi bare få bortebanen på plass så kan det se bra ut, sa Krygård etter seieren.
Se resten av intervjuet med VIF-trener Dag-Eiliv Fagermo her:

– Så ut som et guttelag

Eliteserien
Knutsen går motstrøms om cupen – liker «koronamodellen»
I GÅR KLOKKEN 07:52
Eliteserien
Politietterforskning etter dommerhetsen på Åråsen: – Vi jobber med å få navnene
I GÅR KLOKKEN 14:07