Sandefjord - Molde: 1-3
Det ble mye blandede følelser i kampen mellom Sandefjord og Molde lørdag ettermiddag på RELEASE Arena - spesielt for Moldes venstre-back Kristoffer Haugen.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
EN DAG SIDEN
Allerede etter to minutter gikk bortelaget opp i ledelsen. Eirik Hestad fikk tid foran 16-meteren til Sandefjord og la et perfekt innlegg på bakerste stolpe som lagkamerat Haugen stanget inn. Det ble Haugens tredje mål for sesongen.
Men lite visste han at det var han selv som også skulle redusere ledelsen.
I 17. minutt kom det Discovery kommentator Joachim Jonsson mener er «tidenes selvmål». Haugen skulle sentre en støttepasning til keeper og debutant Oliver Petersen, men bommet totalt. Ballen gikk alt for langt til venstre, og trillet inn i mål.
Fint for hjemmelaget, men nokså urettferdig for Molde som startet med et pang i Sandefjord. Hjemmelaget kom mer inn i spillet mot pausen, og hadde et par muligheter til å gå opp i ledelsen selv.
– Jeg vet ikke hva som skjer på selvmålet, men jeg treffer litt feil. Det er sånt som skjer og jeg får bare glemme det. Jeg skulle bare spille til Oliver, også spretter den litt opp rett før. Hadde det kommet 99 baller til så tror jeg ingen av dem hadde gått inn, sa målscorer Haugen i pausen til Discovery.

– Tidenes selvmål!

I første omgang måtte både Moldes Erling Knudtzon og Magnus Wolff Eikrem gå av banen med skade. Kaptein Eikrem tok seg til baksiden av låret på banen, og mye kan tyde på at det kan være en strekk.
For Knudtzon kom Marcus Holmgren Pedersen og for Eikrem, Eirik Ulland Andersen.

Gjorde opp for selvmålet

En time inn i kampen kom Moldes høyre-back Marcus Holmgren Pedersen med et innlegg langs kanten. Angriper Ohi Omoijuanfo sto alene i 16-meteren til Sandefjord og nikket ballen trygt i mål. Sandefjords problemer i boks fortsetter. Ikke lenge etter gjorde Haugen opp for selvmålet sitt. Venstre-backen vant hodeduellen mot Sandefjord-spiller Amer Orgadic på en corner og vipps så var det 3-1 til gjestene.
Omoijuanfor står etter kampen med seks mål hittil i sesongen, og Haugen med fire.
– Det er godt. Det sier seg selv at vi trenger alt. Vi skal være med der oppe, vi skal fighte om det edleste og da er det klart at det er viktig å dra med seg poengene som vi skal ha. Men da må vi og forbedre oss og ikke invitere motstander-laget på fest, sier Molde-trener Erling Moe etter kampen til Discovery.
– Det er klart at det var litt opp og ned. Det var en bra start med målet mitt i første omgang, også får vi det ikke helt til slutten av omgangen. I andre får vi mer kontroll. Jeg har fått to mål i dag så jeg kan ikke klage jeg. Det er kjekt å være med og bidra, sier Haugen om kampen.
Sandefjord har hatt en litt tøffere start på sesongen enn Molde, og stod før kampen med tre tap og en seier. Molde, som har to ekstra kamper i baggen, hadde tre seire, to uavgjort og ett tap.
– Vi starter dårlig, og vi avslutter første omgang ikke så bra men ellers er den ålreit. Nå scorer dem målet for oss, og da burde vi jo hatt en til. Også andre omgang var dårlig. Vi slutter å spille når vi har ballen og har utrolig mange rare pasninger som er harde, litt foran og litt bak, så vi mister den litt. Molde er gode med ball og vi blir løpende etter. Da blir det en dårlig spiral. Andre omgang er dårlig, sier en ikke veldig fornøyd Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene fra Sandefjord - Molde

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38