Eurosport.no vet at spilleren har konkrete tilbud å velge blant.
Mjøndalen, Kristiansund og Start er etter hva Eurosport.no erfarer blant klubbene som har vist interesse den siste tiden. Også andre norske klubber skal ha hatt spissen på blokka.
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
19 TIMER SIDEN
Stokke er uten kontrakt etter at han ble ferdig i Vålerenga ved nyttår. Før det var han i danske Randers.
– Først og fremst er det viktigste å komme et sted å få spille. Det har vært en situasjon i både Danmark og på slutten i Vålerenga hvor jeg ikke spilte så mye som jeg ønsket. Jeg tenker jeg er i min beste alder og bør spille så mye som mulig. Jeg vet jeg har kvalitene til å prege et Eliteserie-lag, sier han til Eurosport.no.
Spisskonkurransen ble svært tøff i Oslo-klubben etter at VIF-helten Vidar Örn Kjartansson signerte to måneder etter Stokke.

Agenten: – Vi fører dialog med klubber

Den tidligere Kristiansund-spissen er imidlertid ordknapp rundt interessen og henviser til sin agent.
– Vi fører dialog med flere klubber. Vi får se hvordan det munner ut i løpet av den nærmeste tiden, sier Stig Lillejord.
Agenten ønsker ikke å svare på spørsmål om hvilke klubber det er, men sier de føler seg trygge på å finne en god løsning.
– Vi har ikke vært spesielt stresset i situasjonen og er ganske trygg på å lande på en god måte. Det er flere aspekter ved klubber for hvordan det vurderes, så det er litt tidlig å konkludere. Han har ambisjoner og ønsker en sportslig utfordring, sier han.

Venter avklaring snart

Eliteserien er i utgangspunktet prioritert over OBOS-ligaen hvis Stokke får det som han vil.
– Det er ønskelig i 1. omgang, men det er flere amibisøse lag i OBOS-ligaen. Jeg skal ikke være altfor bastant med nivået det kommende året, men jeg har i hvert fall ambisjoner om å utrette noe i Eliteserien, sier Stokke.
Etter nyttår har han stort sett trent på egen hånd i Oslo-området hvor han fortsatt bor etter VIF-oppholdet.
– Jeg kjenner det begynner å krible i beina etter å komme i gang med en ny gruppe og kjenne på det jaget etter å bli bedre sammen som gruppe, sier han.
– Jeg håper det kan se ut som ting begynner å bli klart i løpet av en ukes tid, men det er ikke noe stress om det ikke gjør det.
De siste ukene har Tønsberg-gutten i stedet fått mer tid med familien.
– Jeg har kommet godt ut av det med en nyfødt sønn og har fått mye tid med de hjemme. Det har vært godt å være med dem. Jeg har ikke hatt så god tid på lenge. Jeg kommer fra en hel sesong i Danmark og gikk rett over på en ny i Norge, så det er nesten to sesonger på ett år, sier han.
– Vil familiesituasjonen gjøre at det er uaktuelt å flytte fra Østlandet?
– Jeg tenker ikke det. Det er et ganske kort liv som fotballspiller og jeg har så vidt rundet 30 år, så jeg har fortsatt ambisjoner og går dit jeg ser best muligheter for trygghet og spilletid. Jeg flytter gjerne hvis prosjektet er interessant. Jeg kan nyte Østlandet og familie etter karrieren, men det er for tidlig å tenke på det nå, sier Stokke.
Eliteserien
Kan ikke konkurrere på overgangsmarkedet: – Må hente dem som er under de beste
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her blir Hamkam-stopperen utvist
21 TIMER SIDEN