Samtidig kommer treneren med en oppfordring til lagets unggutter om å ikke bare tenke fremover, men også plukke opp hansken defensivt.
– Emil fikk den rollen i sin posisjon fordi han i tillegg til å ta vare på ballen, også beskyttet backlinjen. Kay er ikke så ulik ham, og er på mange vis ganske samme typen spiller som Bohinen, sier Stabæk-treneren til Discovery i en episode av Seriestart Spesial.
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
20 TIMER SIDEN

– Du må ha det stålet

Discovery-kommentator Kenneth Fredheim påpeker også viktigheten av å ha spillere som Kostadinov i midtbaneleddet.
– Jeg synes Kostadinov er usedvanlig spennende, og er mer en helhetlig fotballspiller, sier kommentatoren.
– Du må ha det stålet på midtbanen. Du må ha den som beskytter backrekken, og gjør de litt stygge, tøffe tingene. Grovjobben er du nødt til å ha.
Tidligere har også Discovery-ekspert Joacim Jonsson lansert Kostadinov som en naturlig arvtaker for Bohinen.
– Kostadinov kommer til å bli veldig god. Han var solid i fjor, og i år kommer han til å slå gjennom. Jeg tror han kommer til å prege midtbanen til Stabæk i 2021. Det er litt mer kraft på ham nå, og han er allerede en kvalitetsspiller, sa eksperten tidligere i vår i en Indre bane-episode.
– Han tar over arven etter Emil Bohinen.

Drar frem flere navn

Den tidligere Sandnes Ulf-spilleren er en del av en rekke spennende midtbanejuveler som i år skal kjempe om en plass i startelleveren til Jan Jönsson.
20 år gamle Markus Solbakken ble tidligere i år hentet fra Kjetil Rekdals HamKam, mens stortalentet Herman Geelmuyden (19) vendte tilbake til Stabæk etter et drøyt års opphold i nederlandske PSV. I tillegg skal Magnus Lundal (født i 2000) og Kristian Bernt Torgersen (2003) kjempe om en plass sentralt i banen.
Her drar treneren også frem flere navn som kan trykke til i grovjobben bakover.
– Markus (Solbakken) har også en kropp som kan vinne dueller og samtidig være en bra fotballspiller. Sammy Skytte, om han tar et steg tilbake og er med i en 6-er, så har han definitivt kropp og løpskapasitet til å bidra der han også, sier Jönsson.

Skytte som tier

Det er ikke usannynslig at Sammy Skytte blir å se mest i den såkalte tierrollen bak spissen. Jönsson ønsker seg mer poengproduksjon fra dansken.
– Jeg har trykket på ham for å komme i gang med «målskyttet», sier svensken på sitt morsmål.
– Han er egentlig en veldig bra indreløper og en veldig bra boks til boks-spiller. Om han er høyere og han kommer opp i tierrollen, bør han komme inn i boks oftere. Han har to bra føtter. Han har ikke noe fantastisk hodespill, der har han fantastisk potensial, og bør kunne bli en «målskytt» av rang. Så det jobber vi med og pusher ham på, sier Jönsson.
Se hele episoden med Janne Jönsson her:

Seriestart Spesial: Stabæk med Janne Jönsson og Oliver Edvardsen

Eliteserien
Kan ikke konkurrere på overgangsmarkedet: – Må hente dem som er under de beste
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her blir Hamkam-stopperen utvist
21 TIMER SIDEN