NADDERUD (Discovery):
Stabæk-trener Eirik Kjønø (30) har kun noen måneder bak seg som hovedtrener på Nadderud, men akkurat denne situasjonen kjenner han seg igjen i.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
Kjønø har de siste årene stått i flere helt avgjørende kamper. Forrige sesong reddet han som Grorud-trener plassen i OBOS-ligaen i siste runde.
I 2019 sikret de opprykket til OBOS-ligaen i siste runde.
Nå kan Stabæk og Kjønø unngå nedrykk fra Eliteserien i siste runde. Bærums-klubben står med 25 poeng, og bak lusker Brann med 23 og Mjøndalen med 22. Brann har også bedre målforskjell, så om bergenserne vinner sin kamp MÅ Stabæk slå Odd. Dersom Brann avgir poeng kan Stabæk klare seg med uavgjort.
  • Søndag fra klokken 15:30: Følg all dramatikken i siste serierunde med Fotball Direkte på discovery+ og Eurosport Norge!
Sett denne?

Oppsummerer trenerspørsmålet i RBK: Slik er forskjellene

Kjønø tar med seg erfaringen fra de siste års sesongavslutninger når han skal forberede laget for kampen i Skien.
– Ja, selvfølgelig. Det er ganske likt egentlig. De tre siste årene i Grorud måtte vi vel vinne den avgjørende kampen på slutten. Det handler egentlig om å bevare roen, fortsette å skape god stemning i gruppa og vise at vi er et lag som står sammen når vi drar til Skien, sier Kjønø.
– Det er viktig nå, mentalt sett, at vi er en gruppe som backer hverandre. Det har vi klart å skape de siste ukene her i Stabæk. Det å få spillerne til å prestere best mulig når det virkelig gjelder er viktig. Der er jeg imponert over mange av våre ledere og spillere så langt i år, fortsetter Stabæk-sjefen.
Han trekker fram de viktige hjemmekampene mot Haugesund og KBK, hvor Stabæk tok tre poeng.
– Vi måtte vinne, og det gjorde vi. Nå er det én, kanskje to kamper til, at vi må opp på det nivået der.
Hør mer fra Kjønø før Odd-kampen: (Saken fortsetter)

Spiller for å overleve: – Hadde tatt det utgangspunktet når som helst

Tøft år

På spørsmål om den tøffe høsten på Nadderud påpeker Kjønø at hele året har vært tøft for Stabæk. Og den unge treneren synes ikke oppgaven har vært større enn det han så for seg.
– Jeg så jo hvor vi var da jeg tok over, og oppgaven har vært like tøff som jeg trodde. Så handler det nå om at vi må fullføre. Vi har vært under streken nesten hele år. Nå kan vi klare en kvalik. Vi hadde tatt denne posisjonen når som helst de siste tre månedene. Nå må vi slå Odd og vinne kvaliken. Da er vi kjempehappy om vi klarer det.
Kjønø er dog usikker på hvor positivt det er for Stabæk at Odd nå har sikret plassen i Eliteserien og kan spille med lavere skuldre.
– Det kan jo også utløse energi. Det får vi se. Uansett er det et godt lag og det er aldri lett å dra til Skien og møte Odd. Det blir en tøff kamp, det vet vi, men vi vet også at vi er gode nok til å vinne på vårt beste, sier Kjønø
  • Stabæks skjebnekamp ser du på discovery+ søndag 17.00!
Sett denne?

Ser positive tegn før Odd-møtet: – Ekstremt viktig for oss

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42