• Se Strømsgodset - Brann lørdag kl. 20 på discovery+
Klubben delte nyheten under en lunch med sponsorene torsdag, skriver Strømsgodset på Twitter.
– Det er ingen som kan gifte seg med en fotballklubb. Det var tøffe saker og mye utenfor utenomsportslig som var fokus da jeg sluttet. Jeg hadde vært her lenge og det var en krevende periode. Det kom til et veiskille hvor jeg sa opp fordi jeg ville at klubben skulle vurdere veien videre, sier Flo til Discovery om avskjeden i april.
Eliteserien
Mjøndalen-treneren nervøs før «skjebnekampen» i Bergen: – Gruer meg
8 TIMER SIDEN
– Men fotballen er livet mitt og jeg hadde nok jobbet videre med det uansett. Da klubben og styret nå spurte om jeg kunne tenke meg å jobbe med det de mener er min spisskompetanse, økonomi, kjøp og salg, kontrakter og de tingene der, da ble jeg veldig motivert, sier Flo.
Det ble i april meldt at han skulle slutte som sportssjef. Han gikk senere over i en midlertidig rolle som rådgiver i klubben.

Jobbet i kulissene

Selv om Godset-legenden sa opp sin stilling som sportssjef i april, har det ikke blitt mer enn en liten uke ferie på Flo i sommer. Han har vært ute av medias søkelys, men under en annen stillingsbeskrivelse har han jobbet kontinuerlig for klubben i sitt hjerte.
– Jeg har vært mindre i søkelyset, men jeg har jobbet i kulissene og gjort mye av det samme. Jeg har rapportert direkte til styret og vært på kontoret mitt på den samme plassen og hatt den samme livsstilen. Nå blir det litt mer offentlig igjen, og en ansettelse med tydelig arbeidsfordeling, sier Flo.
Nå går han inn i en rolle som er litt annerledes enn den han hadde fram til april. Klubben skriver at Flo nå vil få en mer spisset rolle som leder for sport og spillerlogistikk.
– Det som er forskjellen er at det er større ansvar på hovedtrenerne, som har personalansvar for spillere og støtteapparat. Tidligere har jeg vært med på alt av spillermøter, vært tett på spillerne og vært i garderoben i hver eneste pause. Det har vært et veldig bredt spekter, og det vil det nok ikke være nå. Jeg vil ha større fokus på økonomi og overganger, sier Flo.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)

– Dette salget sier litt om økonomien til Godset

Trenerduoen forlenger

Strømsgodset informerte også torsdag om at de har forlenget med trenerduoen Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen ut 2024.
– Det første vi gjør nå er å ansette trenerne som har vært her en periode. De har tatt over et Strømsgodset som har vært gjennom en tøff tid. Spillerne har vært veldig fornøyde og det har vært høyt nivå på det de har gjort. Det er vi veldig glade for. Nå er det mange klubbfolk med erfaring som jobber for at vi skal vokse framover, sier Flo, som påpeker at det har vært et sterkt ønske fra mange i klubben å ha med duoen videre.
Wibe-Lund og Ingebretsen tok over som midlertidige trenere etter Henrik Pedersens kaotiske exit i vår. Deretter ble det klart at duoen skulle lede laget ut året, før de nå har fått forlenget kontrakten.
Men arbeidsro, det kan ikke Flo love dem.
– Som fotballtrener har du arbeidsro når du vinner fotballkamper, og så har du det ikke når du taper. Men de har hvert fall den tilliten fra oss om at vi ønsker dem her.
Sett denne?

Avviser ukultur og roser Horneland: – En mann av karakter

Eliteserien
Gauseth blir fotballekspert for Discovery: – Norsk fotball kan glede seg
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ny smell for Brann: Nok en midtstopper ute mot Viking
10 TIMER SIDEN