INTILITY ARENA (Discovery):
Etter 2020s tredjeplass forventes det nærmest av omgivelsene at Vålerenga skal forbli i toppen. Det er Aron Dønnum veldig klar over, og han mener tryggheten i spillergruppa er dag og natt i forhold til for noen år siden.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
– Alt ser mye mer solid ut enn det har gjort før. Tidligere har det vært en tvil og uvitenhet i Vålerenga rundt hvor vi står når det kommer til enkelte ting. Den er ikke der lenger.
– Både under fjorårets oppkjøring og i år har Fagermo vært veldig tydelig. Det kom helt nye tanker inn i fjor, men nå er det ikke nytt for oss lenger.
Han møter Discovery etter endt VIF-trening i solskinnet på østkanten. Det at Fagermo har sittet lenge nok til å kunne formidle enda flere idéer til laget, gjør at man nå foretar seg små grep - som forhåpentligvis får gode og store konsekvenser.
– Dermed har vi ført inn enda flere detaljer som skal gjøre oss enda bedre. Det er ikke noe helt annerledes, men det er små korrigeringer som skal gjøre det gode laget vi hadde i fjor enda bedre i år.
– Det skal være med å forsterke oss på noen punkter, uten at det er store endringer. Det ville bare blitt dumt, med tanke på hvor mye vi faktisk lyktes i fjor.
– Kan du si noe om hva slags grep dette er?
– Jeg vet ikke hva jeg får sagt uten å avsløre det. Men det er ting i spillet, rent taktisk. Men det er også utenfor banen, både på individuelt nivå og for lagets del, sier Dønnum, som understreker at han ikke vil røpe slagplanen overfor resten av Fotball-Norge.
– Tror du supportere og andre som følger med på Vålerenga vil se en forskjell?
– Statistikkmessig vil jeg tro det blir synlig. For supporteres del vet jeg ikke om de går så dypt inn i taktikken og dermed legger merke til det, men de er jo opptatt av å vinne kamper, og det tror jeg disse grepene sørger for at vi gjør.
– Kan det gjøre at en tredjeplass blir til andreplass? Og kanskje til og med en tittelkamp?
– Det vil jeg tro. I fjor vi fornøyde med tredjeplass, og i år bør vi være ærlige nok til å innrømme at vi skal høyere. Da må vi også gjøre de små grepene som skal til for å dytte oss oppover.
Fikk du med deg denne friske Fagermo-uttalelsen?

Offensiv Fagermo: – De vil mye heller spille for Vålerenga enn Stabæk

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35