• Se Sandefjord - Vålerenga søndag klokken 18:00 på discovery+!
Den costarikanske kantspilleren Deyver Vega var én av tre nysigneringer som kom inn portene på Release Arena på Deadline Day 31. august, men i motsetning til Ian Smeulers og Chuma Anene, har Vega slitt med å komme seg inn i Norge.
Vegas retur til Norge ble nemlig forhindret på grunn av de strengte innreiserestriksjonene for land utenfor EØS. Fredag ettermiddag melder imidlertid Sandefjords Blad at 28-åringen har fått grønt lys.
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
20 TIMER SIDEN
– Vi fikk beskjeden ved 13-tiden fredag. Han setter seg nok på første mulige fly til Norge, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen til Sandefjords Blad.
LES OGSÅ: Tidligere Leeds-spiller klar for Molde

Nykommer spilleklar

Inn dørene har også den nederlandske venstrebacken Ian Smeulers og tidligere Vålerenga-angriper Chuma Anene kommet.
– Ian har vært med på trening. Chuma er i karantene og har ikke vært på trening ennå, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til Discovery torsdag ettermiddag.
Chuma Anene er snart ute av karantene, og vil dermed være klar for å delta på treninger.
Smeulers har på sin side allerede kommet godt i gang. Han kommer fra Feyenoord-systemet, og er en spiller Ødegaard og de andre har sett på en god stund.
– Ian har sett bra ut. Vi så jo på han før vi hentet han. Han har prestert godt på trening. Inntrykket er veldig positivt og bra. Vi har fått bekreftet det vi allerede trodde.
– Kan han spille til helgen allerede?
– Han er spilleklar til helgen, men det får vi se på. Det er veldig tidlig. Vi tar ikke laget ut før søndagen, så det får vi vurdere fredag og lørdag, forteller Sandefjord-treneren.
LES OGSÅ: VIFs nysignering om oppholdet i Sverige: – En vanskelig tid

– Utrolig dårlige

Sandefjord har imponert mange denne sesongen. Etter å ha blitt spådd i bunnkampen av flere eksperter, ligger de på en 11. plass, åtte poeng over nedrykksstreken etter 17 spilt kamper.
I forrige serierunde gikk de derimot på en ordentlig smell. I bortekampen mot Sarpsborg endte det med hele 5-0 til hjemmelaget.
– Vi var utrolig dårlige mot Sarpsborg. Vi hadde mye ball, men sto altfor dårlig posisjonert og lot dem kontre oss i senk. Det kan vi ikke la skje igjen, sier Hans Erik Ødegaard.
Etter braktapet mot Sarpsborg, ser nå Ødegaard og spillertroppen fremover.
– Vi har fokus på å forbedre oss hele tiden. Vi kan ikke holde på sånn som vi gjorde mot Sarpsborg, men det har ikke skjedd tidligere, så det er litt nytt for oss. Forhåpentlig er batteriene oppladet nå, så får vi bare gyve løs på den utfordringen. Vi ønsker å bli bedre på det vi allerede er gode på, og det vi er dårlige på. Neste kamp vil gi andre utfordringer.
I helgen står det en motstander som Sandefjord-treneren mener kan passe dem bedre.
– De siste kampene har vi møtt lag som har lagt seg mer. Mot Vålerenga blir det en annen fotballkamp. Det er et lag som ønsker å holde mer på ball. Det ser vi frem til, avslutter Ødegaard.
Sett denne?

Derfor tror Discoverys ekspert at Knutsen-æraen er over

Eliteserien
Knutsen går motstrøms om cupen – liker «koronamodellen»
I GÅR KLOKKEN 07:52
Eliteserien
Politietterforskning etter dommerhetsen på Åråsen: – Vi jobber med å få navnene
I GÅR KLOKKEN 14:07