Mjøndalen - Kristiansund 5-0 (2-0)
– Vi hadde flyt i dag. Vi fikk mål på sjansene våre for en gangs skyld. I dag fikk vi vist hva som bor i dette laget her, sier Vegard Hansen til Discovery etter Mjøndalens største seier på eget gress i Eliteserien.
Eliteserien
Sjekk kandidatene til årets mål i Eliteserien
4 TIMER SIDEN
Mjøndalen-treneren forteller at denne seieren vil gjøre godt for spillerne frem mot en nervøs høst.
– Det her trengte alle spillerne. Selvtilitten vil vokse på det her, men vi må fortsette, for vi må vinne flere kamper for ikke å gå ned, fortsetter Mjøndalen-treneren.
LES OGSÅ: Legger opp: – Handler om å få en hverdag uten smerter

Slik var kampen

Åpningshalvtimen i høstmørket på Consto Arena var alt annet enn en festforestilling for de fremmøtte, selv om det var vertene som var best. Men ti minutter før slutt skulle hjemmefansen få valuta for pengene sine.
Veteran og kaptein Christian Gauseth vant til seg ballen på KBKs femmeter. Romsdalingen var omringet av motspillere, men klarte på mesterlig vis å beholde ballen. Den hælsparket han til Isaac Twum som dundret ballen kontant inn bak Sean McDermott.
Så smalt det på helt andre måter. Martin Rønning Ovenstad kom susende inn i Diop. En takling som luktet rødt kort lang vei, men Tommy Skjerven ga «bare» det gule kortet til Ovenstad.
Se situasjonen her

Vrir seg i smerte etter grisetakling: – Det er rødt!

At Mjøndalen fortsatte med elleve mann på banen skal Vegard Hansen være glad for, da Lars Olden Larsen følte seg inspirert av målscorer Twum.
For like før pause satt Mjøndalen i gang en kontring. Benjamin Stokke kriget til seg ballen og spilte gjennom Olden Larsen. Den tidligere KFUM-spilleren satte fart inn i gjestenes 16-meter før han lekkert doblet ledelsen for bruntrøyene.
Det var første gang Mjøndalen scoret to mål på eget kunstgress siden 2-3 tapet mot Tromsø åttende august.
Ingen av lagene gjorde noen bytter i pausen. Den eneste endringen som skjedde var i dommerteamet, hvor Tommy Skjerven måtte ut med skade - og inn kom Marius Lien. Sjelden vare.
Se hva trenerne sa om taklingen i første omgang

– Der hadde vi flaks. Det er det jeg kaller en idiot-takling

Ti minutter ut i den andre omgangen kom nok en gladnyhet til Vegard Hansen: Lillestrøm tok ledelsen mot Stabæk, og Mjøndalen klatret opp fra sisteplass.
Om det var beskjeden som oppildnet hjemmelaget vites ikke, for frem til LSK sin scoring hadde alt handlet om KBK på Consto i den andre omgangen, men så dukket en gammel Michelsen-elev frem.
McDermott reddet det første forsøket, men på returen stod Benjamin Stokke som la på til 3-0 for vertene. 3-0 mot medaljejagende Kristiansund.

Tidenes største seier

Men ikke nok med det!
Tyve minutter før slutt fikk Martin Rønning Ovenstad ballen ute til venstre. Motsatt kom Olden Larsen løpende mutters alene. Ovenstad slo et flott innlegg til Oslo-gutten som alene med keeper enkelt satt ballen nede i det motsatte hjørnet.
Så kom en scoring til og med Barcelona hadde vært stolt av. Det starter med at Isaac Twum vinner ballen. Spiller ned til Idar Lysgård, og så spiller de seg ut. KBK-spillerne stopper opp da de tror ballen er ute, men venstreback Walstad fortsetter å løpe. Inne foran mål gjør Kent Håvard Eriksen alt rett, han løper på bakerste stolpe, står mutters alene og bredsider inn innlegget fra Walstad. For en scoring, og en brutal leksjon til KBK-leiren: Spill til fløyta går!
Tidenes største hjemmeseier i Eliteserien for Mjøndalen, og for et tidspunkt å dra frem den. Med onsdagens seier ligger Mjøndalen på femtendeplass á poeng med Stabæk, og bare to poeng bak Brann på kvalikplass. Brann møter Viking torsdag på Brann Stadion.
Eliteserien
To spillere ferdige i klubben etter opprykket: – Ønsket mer spilletid
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Røper de lureste triksene for å drøye tiden: – Kan klare 30 sekunder
8 TIMER SIDEN