– Jeg var heldig som fikk tilbudet om å komme til Mjøndalen. Det er jeg takknemlig for. Det er mange som ikke får den sjansen nå. Jeg synes det er veldig synd. Jeg merket det veldig godt da jeg var i Fana. Det er mange unge, ambisiøse, gode fotballspillere der. De blir på en måte et offer i det at de ikke får vist seg fram.
Fredag fikk breddefotballen endelig gode nyheter, da regjeringen ga grønt lys for gjenåpning. Men etter å ha vært stengt i lang tid tror Øverby mange har gått glipp av muligheten. Selv fryktet han det samme.
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
I GÅR PÅ 17:26
– Man blir jo redd for at muligheten ikke skal komme likevel, sier Øverby.
Onsdag 12. mai signerte han for Mjøndalen, mot slutten av overgangsvindet. Fire dager senere fikk han Eliteserie-debuten mot Sandefjord, og var involvert i 3-0-målet. Da var det halvannet år siden hans forrige tellende kamp: Stord-Fana i 3.-divisjon.
– Det er veldig kjedelig det som har skjedd. Jeg har mange kompiser som har jobbet knallhardt denne perioden. Selv klarte jeg å holde motivasjonen oppe, mye takket være klubben min. Men jeg kjenner mange som ikke har klart det. Vi lever jo av å spille kamper. Når det ikke går så blir det vanskelig, sier Øverby.

Takker Fana

Han var på et besøk i Mjøndalen i vinter, men det ble avbrutt av koronatiltak i Viken. Han hørte ikke så mye mer, før overgangsvinduet gikk mot slutten i mai.
– Min motivasjon var hele tiden at jeg måtte være klar da det åpnet igjen. Jeg var heldigvis i god form, og det kan jeg takke Fana for. Da jeg bodde på 15 kvadratmeter i Bergen fikk jeg for eksempel tilkjørt et treningsstativ så jeg kunne trene hjemme, sier øverby.
Les også: Sammenlignet med Ødegaard som 14-åring. Nå vil han slå gjennom i Eliteserien
Selv oppfordrer han kompiser og andre om å ikke gi opp fotballdrømmen.
– Det er veldig lett å føle på at man må opp og fram som unggutt. Mange tror at løpet er kjørt hvis man ikke har slått gjennom som 18-åring. Sånn er det absolutt ikke. Det er mange som utvikler seg senere og slår gjennom senere, sier den anvendelige spilleren.
– For meg gikk det og det er jeg veldig, veldig glad for. Det er en fantastisk gjeng her i Mjøndalen. Jeg kunne ikke forestilt meg noe bedre. De har vært veldig imøtekommende, sier 21-åringen.

Strekkskade

Etter å ha blitt kastet ut i det mot Sandefjord i serieåpningen har det dog blitt litt motgang. En strekk har holdt han utenfor spill siden, men han er tilbake om få uker.
Og han er imponert over det han har sett av de brune så langt.
– Vi har vist at vi er mye bedre enn hva mange tror og sier. Vi spiller en morsom fotball som jeg tror vil utvikle seg enda mer i løpet av sesongen. Det er ekstremt mye bra ferdigheter her.
Sett denne?

Den 12. mann: Se supporternes Pride-hyllest

Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
I GÅR PÅ 13:56