Viking - Strømsgodset 0-0
Det var ingen enkel oppgave som ventet Strømsgodset da de tok turen til SR Bank Arena torsdag kveld. Viking stod med 15 poeng og toppet tabellen etter årets seks første seriekamper.
Eliteserien
Dette er forklaringen på det usedvanlige navnet
4 TIMER SIDEN
Godset har på sin side slitt i innledningen, med blant annet 0-5-tap hjemme mot Sandefjord friskt i minnet. I forrige serierunde fikk drammenserne dog en opptur da de gikk «back to basic» og ydmyket Rosenborg 3-0.
Torsdag skulle oppturen fortsette.
Til tross for noen Viking-farligheter i hver av omgangene, klarte gjestene å demme opp for Veton Berisha og de andre Viking-profilene gjennom 90 minutter. Ett knallsterkt poeng blir med tilbake til Drammen, mens Viking avga sine første poeng på hjemmebane for sesongen.
– Det ble en krigekamp for vår del. Vi kriger bra, men skulle gjerne hatt ballen litt mer selv også, sa Viljar Myhra til Discovery etter kampslutt.
– Med den formen Viking er i nå, så viser det god karakter av oss. Vi får ta med oss dette poenget, så får vi prøve å holde litt mer på kula neste gang, fortsatte Godset-keeperen.

Skuffet Berisha

En som ikke var like fornøyd som Strømsgodset sisteskanse, var Viking-kaptein Veton Berisha.
– Vi får ikke hull på byllen. Vi har egentlig full kontroll, men vi mangler det siste lille helt på slutten, og så har vi for lite tempo til å skape det helt store, oppsummerte kapteinen.
Veton Berisha forventer at flere lag vil reise til Stavanger med samme kampplan som Godset, og håper at Viking kan lære av torsdagens kamp.
– Det er små ting vi kan lære av her og der, spesielt at vi må ha litt mer tempo og litt færre berøringer for å flytte mer på dem, sa Berisha.
Se hva Viking-trener Morten Jensen hadde å si etter kampen:

Jensen: – I dag var kvaliteten for dårlig

Flere viktige redninger

Selv om det ble målløst i Stavanger, skulle det ikke ta mange minuttene før hjemmelaget var farlige frempå.
Med Zlatko Tripic på benk, var det Kevin Kabran som hadde fått mulighet på venstrekanten. Den svenske angrepsspilleren mottok ballen inne i feltet etter en presis pasning fra Niklas Sandberg, men en kjemperedning av Viljar Myhra hindret scoring etter fire minutter.
Niklas Sandberg har slitt med spilletid etter at han kom fra Haugesund i vinter, men torsdag kveld var også han inne i laget. Kantspilleren var et stadig aktivum i den første omgangen.
Etter 18 minutter fant han Kristoffer Løkberg med et strøkent innlegg fra høyresiden. Midtbanespilleren tvingte Myhra ut i strekk, men nok en gang vartet Godset-keeperen opp med en strålende redning.
Ipalibo Jack fikk gjestenes største mulighet i omgangen. Halldor Stenevik kom seg fri på høyresiden og fant midtbanespilleren på 14 meter. Jack fikk godt med kraft i skuddet, men islandske Patrik Gunnarsson hang med på notene.

Kjørte på fra start

Viking dundret på fremover rett etter sidebyttet. Allerede i det andre spilleminuttet etter hvilen fant Kevin Kabran Sondre Bjørshol inne foran mål. Det så ut som om høyrebacken skulle sende hjemmelaget i føringen, men 19 år gamle Ole Kristian Enersen fikk kastet seg ned og blokkerte skuddforsøket.
Viking-benken gjorde flere grep ti minutter ut i omgangen, og det ga nesten effekt umiddelbart. Innbytter Yann-Erik de Lanlay kom seg fri på høyrekanten og hamret ballen inn i feltet. Berisha kastet seg mot ballen, men dessverre for Vikings del var kapteinen noen få centimeter for sen.

Ørsmå marginer

Zlatko Tripic har slitt med en lyskeskade som har holdt ham ute i to strake seriekamper. Viking-stjernen startet på benken, men kom inn med drøye kvarteret igjen å spille.
Minuttet etter at Tripic entret banen, skulle han for alvor markere seg. Viking-fansen har forelsket seg i kobinasjonen Tripic-Berisha, og igjen skulle tilskuerne være vitne til samspillet.
Tripic la inn fra venstresiden. Inne foran mål dukket Berisha opp, og Vikings hærfører fikk nettkjenning. Assistentdommeren var på sin side raskt oppe med flagget. Reprisene viste at det var marginalt, men sannsynligvis korrekt annullert.
Hjemmelaget produserte nok en farlighet med fem minutter igjen på klokken. Et innlegg fra De Lanlay gikk via Kreshnik Krasniqi og smalt i stolpen.
Med hele sju tilleggsminutter, trykket Viking på mot slutten, men Strømsgodset forsvarte seg mesterlig. Til tross for en nervepirrende avslutning, holdt bortelaget unna, og kunne juble for et meget sterkt bortepoeng.
Eliteserien
Alle Eliteserie-lagene videre – Tromsø med brakseier
I GÅR PÅ 18:44
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
17/05/2022 PÅ 17:26