Populære sporter
All sport
Vis alt

Glimt-spillerne med flott gest: – En riktig ting å gjøre nå

Håkon Brandsnes

Publisert 29/12/2021 klokken 11:52 GMT+1

De nordnorske seriemesterne har besluttet å donere bort botkassen til UNICEF. Pengene vil være øremerket vaksinasjon i fattige land.

Bodø/Glimt

Foto: NTB

  • Se Eliteserien og OBOS-ligaen i 2022 på discovery+
– Vi donerte vekk i fjor også, så derfor lå det litt i kortene at det kom til å skje i år også. Vi så en reklame for vaksineprogrammet til UNICEF på TV og bestemte oss for at det er en riktig ting å gjøre nå, sier botsjef Vegard Leikvoll Moberg til Glimts hjemmesider.
I 2020 donerte Glimt pengene i botkassa til rasofrene på Gjerdrum, i likhet med en rekke andre klubber. Nå går pengene til UNICEF, øremerket til vaksinasjon i fattige land.
– Det har vært et innbringende år for botkassa. Vi kom litt sent i gang med årets innsamling, men nå har vi hatt opptelling. Det er en bra sum, ja, sier Moberg.
Koronarestriksjonene ville uansett gjort det vanskelig for Glimt-spillerne å dra på den årlige botturen.
– Det hadde sikkert gått an å reise i år, men nå blir det sånn. Vi har reist mye i høst og så da er det fint å kunne gjøre noe viktig for andre enn seg selv. Det er en viktig sak, sier Moberg.
Glimt forsvarte serietittelen i årets Eliteserie-sesong. I midten av februar skal de kjempe om Conference League-avansement når de møter den skotske storheten Celtic over to oppgjør. Kampene spilles 17. og 24. februar. Den siste kampen går på Aspmyra.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame