Fredrik Bjørkan er på utgående kontrakt med Bodø/Glimt. Venstrebacken har vært en av klubbens beste spillere de siste sesongene, og det har blitt lagt merke til i utlandet.
Etter det Discovery erfarer skal de regjerende seriemesterne ha mottatt et bud fra en klubb i nederlandske Eredivisie. Budet skal være på like over 10 millioner kroner for venstrebacken som har under seks måneder igjen av sin kontrakt med klubben.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
I tillegg til budet er det mange klubber i Europa som har vist sin interesse for spilleren.
På direkte spørsmål om Glimt har mottatt et bud avfeier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen det kontant.
– Det stemmer ikke. Det foreligger ikke, og har ikke kommet noe bud på Fredrik den siste tiden, sier Thomassen til Discovery.
LES OGSÅ: Tromsø vurderer ny midtbanespiller
Thomassen avfeide også til VG at Glimt hadde mottatt et bud på Patrick Berg, et bud spilleren selv bekreftet hadde kommet, og senere blitt avslått. Det budet skal, ifølge VG ha vært på omtrent 20 millioner kroner.
Thomassen sier at de har en god dialog med både Fredrik Bjørkan og Marius Lode som er på utgående kontrakt med fjorårets seriemester.
– Vi har jevnlig og god dialog med spillerne, men bruker ikke veldig mye energi på det. Vi er klar over situasjonen. De kan snakke med andre klubber om de ønsker det, men vi snakker sammen jevnlig, sier Thomassen til Discovery.

Drømmer om utlandet

Fredrik Bjørkan har den siste tiden vært strekkskadet, og var ikke med i onsdagens Champions League-kamp, og ei heller mot Sarpsborg 08 på lørdag. Han ønsker ikke å kommentere om det ligger noe bud inne, men sier at han ikke vil forlate Glimt for hvem som helst.
– Skal jeg reise, så er det viktig at den rette klubben for meg kommer på banen, sier 22-åringen til Discovery søndag ettermiddag.
LES OGSÅ: Advarer Nusa mot å ta av
Han er klar på at drømmen er å ta steget ut av Eliteserien.
– Jeg har en drøm om å ta det neste steget, og nå nærmer det seg et godt tidspunkt, sier venstrebacken.
Å være såpass ettertraktet som Bjørkan er, samtidig som man er på utgående kontrakt er unektelig en fin situasjon å være i. Likevel ønsker bodøværingen at Glimt skal tjene godt når han en gang reiser.
– Mitt ønske er selvsagt at Glimt skal få masse penger for meg, fortsetter Bjørkan.
Bodø/Glimt ligger på andre plass i Eliteserien fire poeng bak Molde. De har ikke vunnet på tre kamper, og røk onsdag ut av Champions League mot Legia Warszawa. De skal nå ut i kvalifisering for å komme til gruppespillet i Conference League. Der møter de islandske Valur.
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30