Bodø/Glimt - Mjøndalen 2-0
Sondre Sørli og Ulrik Saltnes strålte og sørget for at Bodø/Glimt tok nok en trepoenger på Aspmyra. Duoen sto bak 1-0-målet etter 42 minutter, da Saltnes spilte Sørli gjennom alene med keeper. Etter 70 minutter punkterte Sørli kampen med nøyaktig samme oppskrift.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24
– Plutselig setter de opp farten og da henger ikke Mjøndalen med. Igjen er det assist fra Saltnes og mål av Sørli. Den avslutningen var trygg og god, og den tror jeg var viktig for Sørli, sa Discoverys kommentator i Bodø.
Dermed tok Bodø/Glimt tilbake tabelltoppen etter Rosenborgs tap mot Strømsgodset.

Fornøyd sjef

– Dette var et stort steg i riktig retning. En solid prestasjon. Kampen foregår på Mjøndalens halvdel, sa en fornøyd Kjetil Knutsen etter kampen.
– Det gikk noen kilo vekk fra spillernes skuldre. De slipper seg løs og i dag er det energi. Det er veldig mye bra å ta med seg, sa Glimt-sjefen.
Servitør Ulrik Saltnes fikk etter kampen spørsmål om hvordan dagens tomålsscorer hadde sett ut på trening i det siste.
– Ganske dårlig, men han har hevet seg til kamp ser vi. Så det er bra, fleipet Saltnes.
– Jeg håper han sa det med et glimt i øyet, sa Sørli selv.
– Det var veldig godt å få puttet to mål. Det var første målene mine i offisiell kamp på Aspmyra. Så det var veldig artig, sa Sørli.
Les også: Knutsen mener forventningene er for høye: – 2020 er historie
– Nå skal vi forberede oss godt og bruke hver dag så bra vi kan så skal vi være klare for det tøffe programmet som kommer. Vi tar med oss mye av det vi gjør bra i dag, så kjører vi på igjen på onsdag, avsluttet tomålsscoreren.

Sterk statistikk

Alle statistikker talte for at Mjøndalen skulle få en tøff oppgave i Bodø, til tross for en god sesongstart. Før kampen hadde ikke Glimt tapt mot Mjøndalen siden høsten 2012. De gule står nå med elleve seiere på de tolv siste oppgjørene mellom lagene.
Glimt tok føringen fra start også i denne kampen og hadde mye ball gjennom hele kampen på Aspmyra. De store sjansene lot vente på seg helt til hjemmefansen fikk hevet pulsen noen hakk da Ulrik Saltnes banket til halvveis i første omgang. Men ballen havnet i nettveggen.
Bodø/Glimt fortsatte å male på.
– Det blir en lang dag på jobben for Mjøndalen hvis de skal fortsette å ligge så lavt, sa Discovery-kommentatoren i Bodø.
Saken fortsetter under videoen:

Valsvik med kjempetabbe

Og etter 42 minutter sprakk nullen. Saltnes fikk sendt ballen til Sørlie på høyrekanten. Han skar inn i banen og satte kula under Sosha Makani i Mjøndalen-målet.
På tampen av første omgang ropte Glimt på straffe etter at ballen traff Markus Nakkim i hånda etter en corner. Men Tom Harald Hagen vinket spillet videre og blåste av omgangen like etterpå.
I andre omgang var kampbildet det samme. Glimt malte på mot et bortelag som slet med å få tak i ballen. Etter 70 minutter fant Ulrik Saltnes fram vinneroppskriften fra første omgang. Med et kjapt frispark spilte servitøren nydelig fri Sørli som igjen var sikker alene med keeper. Dermed var det meste avgjort i Bodø.
Mjøndalen klarte aldri å sette noe press på Glimt, som dermed klatret opp på tabelltopp med 5-1-1 så langt.
– Vi var ikke gode nok i dag. Jeg er skuffet over at vi ikke viser mer av det jeg vet vi kan, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter kampen.
– Vi møter et godt lag. Glimt er fortsatt veldig gode. Det er en vanskelig kamp og det er ikke noe krise isolert sett å tape 0-2 her. Vi hadde tro på at vi kunne få med oss noe herfra. Men Glimt vinner helt fortjent, sa Hansen.
Slik startet lagene:
Bodø/Glimt: Haikin, Sampsted, Kvile, Høibråten, Bjørkan, Fet, Berg, Saltnes, Sørli, Botheim, Solbakken
Mjøndalen: Makani, Sell, Nakkim, Solholm Johansen, Walstad, Brochmann, Gauseth, Sveen, Brustad, Stokke, Ovenstad
Sett dette sterke intervjuet med Åge Hareide?

Preget Hareide åpen om Eriksen-situasjonen: – Har blitt lite søvn

Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33