Bodø/Glimt - Haugesund: 2-0
Haugesund gjorde en bedre figur mot Bodø/Glimt torsdag kveld enn i fjor, og slapp bare inn to mål mot de gulkledde. I fjor tapte de 6-1 i Bodø. Glimts brennheite Erik Botheim er fortsatt heit, men medspiller Ole Selvaag Solbakken ville også være med på å sanke Haugesund på hjemmebane.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33

Rotete

Det var en rotete start for begge lagene på Aspmyra Stadion. Haugesund passet på å pakke inn Glimts Patrick Berg og Ulrik Saltnes, men det glapp mer og mer utover omgangen og halveis inn var det Glimt som hadde mest ball. I 22. minutt fikk Glimt en dobbelsjanse, hvor Botheim fikk ballen på 16., helsparket den videre ut til lagkamerat Solbakken som så avfyrte et skudd som Haugesund-keeper Egil Selvik reddet. Selvik ga retur, men reddet også denne. Glimts mål-farlige Botheim syntes ikke veldig godt i omgangen, men i 30. minutt var han på rett sted til rett tid. Haugesund mistet ballen på sin halvdel, som Solbakken nappet opp. Solbakken tok med ballen ned mot dødlinja og serverte Botheim et innlegg som han trygt plasserte til høyre for keeperen. Det blir femte målet for Botheim i Eliteserien i år.
– Det er gøy å score, men prestasjonen våres er helt okå og vi må opp i andre omgang, sa Botheim i pausen.
Se Botheims scoring her:

Her tangerer han Morten Berres scoring-streak fra 2005!

– Beklager til alle

Glimt fortsatte å styre kampen inn i andre omgang, og prøvde spesielt å trenge igjennom midten til Haugesund, hvor det var nok med folk. Haugesund presset høyt og i 74. minutt ble de belønnet. Peter Nysted Therkildsen fyrte av et skudd litt utenfor 16-meteren men som gikk rett på keeper. Det var en omgang med håndbrekket på, men Glimt var på topp i 89. minutt. Glimt-keeper Nikita Haikin ga et langt utspill, og Botheim fikk ballen over på motstanderens halvdel. Botheim sentret ballen videre til Sondre Brunstad Fet, som så ga den videre til Hugo Vetlesen som kom på løp inn på høyre side av 16 og endte alene med keeper. Men uegoistisk som han er, så ga heller Vetlesen ballen til Solbakken som plasserte ballen fint i mål.
– Vi gjør det som skal til, og henter en solid 2-0 seier. Det er ikke alltid det glir som man ønsker og da er det viktig å ha en evne til å vippe kamper. Også er vi veldig ærlige på at vi ønsker å prestere på et høyere nivå enn det vi gjør i dag, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kampen til Discovery.
– Det var en kjedelig fotballkamp synes jeg, og vi kommer oss ikke på det nivået vi ønsker. Jeg følte meg forsåvidt slapp selv, og det tror jeg andre på laget følte og. Dette her kan ikke være en artig kamp å se på, og det er bare å beklage til alle som møtte opp. Der var skuffende, sa Glimt-kaptein Patrick Berg etter kampen.
– Jeg sitter ikke igjen med noen god følelse selvom vi vinner 2-0, la han til.
Neste kamp for Bodø/Glimt og Haugesund er søndag 30 mai. Haugesund spiller neste hjemme mot Viking, og Bodø/Glimt borte mot Odd.
Se høydepunktene her:

Se høydepunktene: Bodø/Glimt vs. Haugesund

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38