DRAMMEN (Eurosport):
Han blir kalt humørspreder i Godset-miljøet og nå kommer han med en enda en grunn for å smile: Etter ett år på sidelinjen etter en stygg skade, er Prosper Mendy tilbake i full trening på feltet.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
– Jeg er veldig glad nå. Det er en god følelse, sier 24-åringen med et stort smil.
Fredagens planlagte fotballøkt på Marienlyst utgikk på grunn av snøfallet som gjorde at kunstgresset lignet mer på målområdet for skisprinten byen har huset, men smilet satt løst hos Mendy likevel.
For nå ser alt bedre ut etter det som har vært en tøff tid, for backen som står med 14 kamper og en scoring for Strømsgodset i 2019.
– Det var en veldig, veldig tøff tid. Jeg har måttet være sterk mentalt og se fremover.
Saken fortsetter under videoen.

Mener stortalentet ikke burde være en del av Branns faste stopperduo

Reiste hjem

I midten av februar var uhellet ute i en treningskamp mot Bodø/Glimt, og 5. mars var han tilbake i Norge og opererte, etter å ha fått litt mental støtte av familien hjemme i Frankrike.
På toppen av det hele: I dagene etter operasjon slo koronapandemien inn for fullt.
– Etter at korona kom var jeg i Paris en måned. Det var veldig vanskelig, jeg kunne ikke møte noen, kunne ikke møte fysioterapeuter. Jeg gjorde alt alene og med moren min.
– Moren din var trener en periode?
– Moren min var fysio, ler Mendy.
– Kan moren din noe om fysioterapi?
– Neeei, men hun ga meg noen gode massasjer. Det er bedre enn alt, siden det er moren din. Og hun ga meg mat, den beste maten. Å være med familien var viktig mentalt, sier han og ler.
Nå føler han sterkere, for som han sier: All jobben han har gjort i det året han var skadet, har han fortsatt med seg. Ifølge ham selv ville han vært klar til seriestart 5. april, men han ser ikke på torsdagens bekreftelse om utsettelse som noen ulempe rent personlig.
– Det er en god ting for meg, for jeg får mer tid til å bli bedre, med fitness og alt. Så det er gode nyheter, selv om jeg var klar til den første datoen også.

Ser video

Fra sidelinjen fulgte han med på lagkameratene forrige sesong. Mendys mening er at de har en god stall og en god kultur, men at de må være enda smartere underveis i kampene.
– Det er ikke så stor forskjell på lagene. Det handler om hvordan vi kan kontrollere kampene. Det er den store nøkkelen. Vi må være smartere. Når vi spiller mot Molde, for eksempel, hvis du tar hver spiller er de veldig gode, men de er mye smartere når de spiller. Du føler det med en gang. Vi må lære oss det samme.
– Hvordan gjør man det? Video? Dirigering ute på feltet?
– Ja, det er mye video. Vi må sjekke oss selv også. Hvis ikke spilleren vil endre seg, endrer man seg ikke. Det handler mest om spillerne, man må evaluere hva man kan gjøre bedre. Hvis du ikke ser kampen din om igjen og om igjen når du kommer hjem, ser du ikke hva du må forbedre. Jeg gjør det hele tiden.
Henrik Pedersen kommer passerende forbi akkurat i dette tidspunktet.
– Jeg går ut fra at han forteller deg om det også ...?
– Ja, selvfølgelig. Han forteller, men jeg vil sjekke selv også. Treneren kan si slik og slik, men hvis jeg vil forbedre meg, trenger jeg å se det selv også. Det er bedre å se det på nytt for å vite.
Saken fortsetter under videoen.

Tror årets RBK-utgave vil minne om Erik Hamréns

Mange vil ha plassen

På det enkle spørsmålet om hva han ser, snakker Mendy om at han ser forbedringspotensial i det defensive, å kanskje agere noen sekunder tidligere – og på fokus.
– Ja, fokus. Jeg må fokusere i 90 minutter pluss tillegg. Jeg må forbedre det for å ta det neste steget.
– For noen ganger sovner du?
– Jaaaa, ja. Noen ganger kan jeg forsvinne i fem sekunder. Men fem sekunder i en kamp kan bli veldig farlig, sier Mendy og smiler og ler slik han ofte gjør.
Han har også forbedret det han gjør utenfor banen. Fra å kanskje trene en ekstraøkt på egenhånd i gymmen i uka, gjør han det nå «hele tiden».
– Og om livet også. Jeg lærte masse om livet. Du vet når du har en vanskelig periode og er alene hjemme hver dag, tenker du masse på livet. Akkurat nå kan jeg ikke klage på noen ting.
– Så mange mennesker vil gjøre det jeg gjør nå, å være fotballspiller. Jeg kan ikke klage, jeg må bare jobbe hardt hver eneste dag. Fotball går veldig fort. Hvis du klager, kan du heller gi plassen din til en av de mange spillerne som har lyst på den.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
07/08/2022 PÅ 19:38