• Se Bodø/Glimt-Kristiansund på discovery+ søndag 18.00!
I år, som i fjor og årene før er det ett lag i Eliteserien som har fått maks ut av stallen sin og levert bedre enn de fleste hadde forventet.
Men hvordan klarer Kristiansund å vokse steg for steg, år etter år? Svaret har nok de som følger Eliteserien hørt før:
Eliteserien
Gleder seg til å se konkurrenten tilbake på banen: – Kjempeforsterkning
EN TIME SIDEN
– Vi snakker om det til det kjedsommelige… I år som alle andre år er det kollektivet og sulten både på ledersiden og i spillergruppa som gjør at vi sitter igjen med resultatene. Hele byen og regionen driver klubben framover. Det er et enormt pågangsmot her og en lyst til å bli bedre hver dag, sier Hopmark.
Han er bare 30 år gammel, men har allerede over ti års fartstid på A-laget til KBK.

Europa-drøm og ny rolle

Hopmark har vært med på laget fra 2.-divisjon til Eliteserien. «Hemmeligheten» er hardt arbeid. Men selv om «en kamp av gangen»-frasen kanskje har hyppigere bruksrate i Kristiansund enn i andre norske kommuner, så har de også på Nordmøre store drømmer innerst inne.
– Vi har selvfølgelig en drøm om å fortsatt gjøre det like bra som vi har gjort. Og alle drømmer nok om å få til et Europa-eventyr ute på Nordmøre. Det hadde vært stort. Men vi er såpass ydmyke at vi vet at en enorm innsats må legges ned før det kan bli mulig. Så vi må ta en kamp av gangen og ha rett innstilling. Men det er viktig å ha ambisjoner og drømmer, det er det som holder sulten oppe.
Den allsidige kritiansunderen har også hatt en solid sesong for egen del. Nytt av året er dog rollen. Etter å ha styrt KBKs midtbane i Eliteserien de siste årene, har han figurert som midtstopper store deler av årets sesong. Da laget slet med skader på stopperplass ble Hopmark flyttet ned. Og der har han blitt værende, med hell.
– Jeg er veldig komfortabel med begge rollene, og det har gått veldig bra. Jeg har spilt en del stopper tidligere, og er kjent med rollen, men ikke fra Eliteserien. Det viktigste for min del er å spille og vise meg fram fra min beste side, sier Hopmark, som blant annet har fått ros av Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)

Branns nysigneringer: Dette må de bevise

Eliteseriens beste

– Han har vært Eliteseriens beste stopper til nå. Det gjør jo at en nestor som Dan Peter Ulvestad må sitte litt på benken, og det er ikke hverdagskost. Hopmark har vært monumental, sier Jonsson i nyeste Indre Bane.
Hopmark var også satt opp som én av to stoppere da Eliteserie-eksperten nylig plukket ut sin beste ellever så langt i sesongen.
– Hopmark, som tidligere har bundet sammen midtbanen, har spilt mye i midtforsvaret denne sesongen og gjort det med bravur. Han er god både i duellspillet og med ballen i beina. Fortsetter han å spille stopper vil han vokse frem som en av seriens beste. Enormt høyt lavestenivå, var dommen fra Jonsson.
– Jeg synes det er veldig stas å få ros og anerkjennelse for den jobben jeg gjør. Det viser at både jeg og klubben gjør ting riktig. Så skjønner jeg at noen mener at det er på stopperplass jeg kanskje kan bli aller best. Jeg føler også selv at jeg har stort potensial der, sier Hopmark.
Med seier på lørdag kan de ta seg forbi Bodø/Glimt og opp på andreplass i Eliteserien. Men kanskje får de bryne seg på en gammel kjenning. Amahl Pellegrino har nemlig signert for Glimt.
– Pelle er vanskelig å stoppe når han får spilt på styrkene sine. Det erfarte vi i KBK. Han er utrolig god. Så det blir tøft, men vi må bare ha fokus på oss selv. Det er godt for oss at vi er i angrepsposisjon. Vi har ingen ting å tape og kan gå ut med senkede skuldre. Samtidig har vi veldig lyst til å vinne den kampen.
Sett denne?

Pellegrino til Glimt, overgangsbonanza og selvkritikk

Eliteserien
Adams tilbake i full trening: – Merket at han har vært ute
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Norske toppklubber bes om å bruke mindre flomlys
7 TIMER SIDEN