DRAMMEN (Discovery):
– Alle sier jo at det blir en veldig stor forandring. Så er jeg spent på hvor stor den faktisk blir, sier han.
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
12 TIMER SIDEN
Termin er hemmelig forteller kjæresten Marie i bakgrunnen, når Discovery setter seg ned med MIFs kaptein hjemme i huset mellom Drammen og Mjøndalen. De kan dog hinte om at fødselen fort kan komme tett opp mot seriestart.
– Jeg er spent på søvn opp mot kamper. Jeg er spent på overskudd. Jeg er spent på humør på samboer. Alle disse tingene er ukjente for meg. Vanligvis så er jeg trygg på hva livet har å tilby, men dette her er noe nytt.
Det må altså selv Christian Gauseth innrømme. Mjøndalens viktige hærfører framstår som upåvirket og kald når det gjelder som mest. Men å bli far for første gang kan knekke selv en hardhaus.
– Ja, dette er mitt K2. Tidligere har jeg vært på mange tinder, men dette er jeg veldig spent på, forteller han metaforisk.
Kjønnet på barnet er visstnok «hemmelig».
– Men det blir en gutt, ler han.

Kommer ikke til å forandre seg

Han har blitt en spiller man enten elsker eller hater. Ingen er likegyldige til veteranen, hans sterke meninger og selvsikre image. Gauseth lener seg tilbake, legger ned pizzastykket og tenker litt når han får det litt skumle spørsmålet:
– Frykter du å miste brodden?
– Jeg frykter på ingen måte det. Den kommer til å være der. Jeg tror ikke man forandrer personlighet etter ting som dette. Det å vinne og det å gå all in i ting man virkelig tror på, det tror jeg heller kommer til å bli utpreget framover. Jeg er opptatt av at sønnen min skal se en far som er villig til å leve og dø for det han tror på. Det kommer jeg til å fortsette med.
– Jeg kommer til å være den samme fyren uansett. Tonny (Brochmann) har sagt til meg at jeg kommer til å bli mer lettrørt. Men jeg er ganske lettrørt allerede, ler han.
Livet hans, akkurat dagen Discovery er på besøk, er ganske bekymringsløst. Han er nettopp tilbake fra Consto Arena, der han likevel signerte for ett nytt år med Mjøndalen. Kvelden feires med kjæresten Marie og den lille hunden deres Bentley. Familien på tre skal bli til fire.
Så klarer han ikke holde seg lenger. Det ble litt for stort og viktig, dette temaet. Han er nok den samme, inntil videre:
– Jeg tviler vel egentlig på at jeg kommer til å forandre syn på noe sånt. Jeg er vant til å føle et farsansvar i garderoben allerede. Men så har William Sell (lagkameraten) begynt å få skjegg nå, så kanskje han endelig er voksen? Det blir nok noe helt annet å være med «fra scratch».

Christian Gauseth hjemme hos seg selv

Foto: Eurosport

Christian Gauseth gjør en siste finpuss på underetasjen han har pusset opp. Den skal stå klar til barnet kommer, så er 36-åringen sikret god søvn natten før viktige kamper i Eliteserien. Alle Gutta-tidene er heller ikke glemt, som man ser i bakgrunnen.

Bygget leilighet i underetasjen

Men noe forandring blir det uansett. Han har for lenge siden skjønt at det å kombinere rollen som småbarnsfar og fotballspiller kan bli utfordrende.
– Jeg har jo bygget en leilighet i underetasjen. Både for å ta i mot gjester og for å sove litt bedre før kamper.
– Så blir det jo ett år til på banen. Det er jo en velsignelse for både meg og de som er glade i norsk fotball, sier han, før han ikke klarer å holde maska lenger av eget utsagn.

Christian Gauseth hjemme hos seg selv

Foto: Eurosport

Her skal han nok tilbringe mye tid, for nå er ikke Mjøndalens kaptein lenger kun ansvarlig for unggutta på fotballaget.

Vugge-feiring?

De som har fulgt moldenseren gjennom karrieren har nok registrert både én og to litt snåle målfeiringer. Er det dermed grunn til å tro at en potensiell scoring i 2021-sesongen kan feires med
– Godt spørsmål. Det må jo selvfølgelig inn. Men da må vi jo få ny trener. Jeg kan jo ikke holde på bak i banen hvis jeg skal få noen scoring. Så det er ikke så mange sjanser til å få gjort den feiringen. Da blir det et nytt oppgjør med Vegard Hansen, så håper vi at man kan se meg lenger framme på banen.
– Så er jeg også, som alle fedre, spent på når vi kan introdusere ball. Er det når han ligger på magen? Må vi vente til han sitter før det blir interessant? Det skal hvert fall fores og tvinges inn, det skal være helt sikkert.
Det er altså kun snakk om uker igjen til en av Norges mest omtalte fotballspillere skal hilse på sin første etterkommer. Og fra spøk til alvor:
– Vi blir ikke mer klare enn vi er nå.
Sett denne?

Sjeldent grep fra Norrköping – eksperten er skeptisk

Eliteserien
Blir ny sportssjef i Tromsø
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:07