– Jeg ble tilbudt den råeste jobben i norsk fotball. Da trengte jeg ikke lang betenkningstid før jeg takket ja, sier Christian Gauseth.
En lang idrettskarriere nærmer seg slutten for 37-åringen. Etter denne sesongen legger han opp og neste sesong blir han å se på Discoverys kanaler.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
14 TIMER SIDEN
– Jeg gleder meg til å bli en del av det kompetansemiljøet som er i Discovery, og å få brukt mine ferdigheter innen analyse og tabloid vinkling. Det kommer til å gjøre at dette blir et veldig fruktbart samarbeid for begge parter, sier Mjøndalen-spilleren.
Erling Finsrud, innholdssjef i Discovery, ønsker Gauseth velkommen.
– Vi synes dette er en fantastisk signering. Han stiller i studio med nærmest grønske på knærne etter nettopp å ha lagt opp. Gauseth besitter en unik kunnskap og kjennskap til aktørene utpå der også neste sesong, sier Finsrud.
Saken fortsetter under videoen.

– Der hadde vi flaks. Det er det jeg kaller en idiot-takling

– Norsk fotball kan glede seg

Gauseth har aldri vært redd for å si hva han mener. Noen ganger har meningene vært så sterke at publikum har sådd tvil rundt budskapet hans.
Det håper 37-åringen at det blir slutt på.
– Jeg gleder meg veldig til å kunne uttale meg uten at det blir stilt spørsmål ved hvorfor jeg sier ting. Jeg har alltid sagt det jeg mener, men jeg har opplevd at det er blitt stilt spørsmål om hva agendaen min er. Agendaen min er å få frem for seeren og lytteren det som er viktig for norsk fotball. Det gleder jeg meg veldig til, sier Gauseth.
– Ellers blir det mye av det samme. Det blir høyere volum, dypere analyser og godt med bråk i året som venter. Norsk fotball kan glede seg. Discovery kan glede seg. Og jeg gleder meg, fortsetter moldenseren.

– Skal være rettferdig

Gauseth kommer først og fremst til å figurere som Eliteserie-ekspert, men han blir nok også å se i Discoverys dekning av OBOS-ligaen.
– Det er primært Eliteserien jeg er satt opp på, men med mine 256 kamper i OBOS-ligaen så har jo jeg en viss tyngde og et og annet å bidra med i den ligaen som vi alle har en voldsom kjærlighet for, sier Gauseth.
At han høyst sannsynlig må bedømme sin nåværende klubb, Mjøndalen, avviser han at blir noe problem.
– Jeg har evaluert Mjøndalen i mange år. Forskjellen er bare at jeg har gjort det internt. Å se det utenfra kan by på noen severdige øyeblikk, tror jeg. Jeg kommer til å være rettferdig, men jeg har nok også en Knausgård-side i meg. Jeg kommer ikke til holde tilbake med det jeg mener og der jeg har innblikk, varsler han.
Saken fortsetter under videoen.

Makani om kampfiksingssaken: – Ikke overraskende at de snakker stygt om meg

Kjemper om plassen

Før Gauseth slutter seg til Discovery, ønsker han å redde Mjøndalen fra nedrykk. Håpet om overlevelse ble for alvor tent onsdag da de slo Kristiansund 5-0.
– Vi trengte en gnist. Det har vi vært ganske klare på i et par uker, og nå fikk vi den og vel så det. En 5-0-seier mot et veldig sterkt KBK gir oss den gnisten og håpet om at det kanskje kan gå igjen, sier Gauseth.
Seks kamper gjenstår av sesongen.
Mjøndalen ligger for øyeblikket nest sist på tabellen med to poeng opp til Brann på kvalikplassen. Bergenserne har imidlertid én kamp til gode.
Eliteserien
Mener de ble snytt for straffe: – Ingenting går vår vei
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Akkurat nå er jeg jævlig irritert
15 TIMER SIDEN