Vålerenga - Sarpsborg 08 4-1 (1-0)
Vålerenga-supporterne var tilbake i stort antall da Vålerenga tok i mot Sarpsborg 08 fredag kveld, og Vålerenga ga de fremmøtte valuta for pengene.
Christian Borchrevink er helt klar på at supporterne hadde stor påvirkning på lagets prestasjoner.
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
3 TIMER SIDEN
– Det her var magisk. Det er vanskelig å beskrive. det har vært halvannet år uten publikum, og det gir en vanvittig energi. Det er dette som gjør fotball gøy, sier Vålerenga-backen til Discovery etter kampslutt.
Henrik Udahl scoret to mål, han ble tatt på senga i åpningsminuttene.
– Jeg har aldri spilt foran tilskuere, så jeg ble tatt litt på senga med nerver de første minuttene. Dette er det sykeste jeg har gjort på en fotballbane foran fansen på 1-0 der, sier Udahl etter kampen.
Dag Eilev Fagermo var overrasket over hvor passive Sarpsborg 08 var etter 4-1 seieren mot laget fra Østfold.
– Jeg trodde Sarpsborg 08 skulle komme mer i andre omgang, men det gjorde de ikke. I dag var vi gode, veldig gode, sier Fagermo.
Sarpsborg 08-trener Lars Bohinen var naturlig skuffet etter at laget tapte stort.
– Det er surt og tungt. I dag strekker vi ikke til, og taper mot et bedre lag, sier Bohinen til Discovery.

Sjansefattig start

Den første omgangen viste ikke spor til hva som var i vente. Den første store sjansen kom fem minutter før pause. Sarpsborg 08s Anton Saletros slo inn et frispark fra venstre. Ben Karamoko vant den første duellen, og etter litt frem og tilbake havnet ballen på ny hos midtstopperen. Avslutningen ble blokkert av en offervillig Henrik Bjørdal, og VIF fikk klarert.
Så smalt det fra vertene.
Tobias Christensen spilte til Christian Borchrevink som kom på overlapp. Backen spilte inn i feltet langs bakken, og der ventet Henrik Udahl. Spissen dempet på første, og avsluttet knallhardt inn ved nærmeste stolpe. Vålerenga kunne gå til pause med ledelse.
Se intervju med Henrik Udahl i pausen her. (saken fortsetter under videoen)

Henrik Udahl: – Helt sjukt å score foran Klanen

Vålerenga startet den andre omgangen med å kontrollere kampen. Sahraoui kom til en sjanse etter ti minutter, men Anders Kristiansen i Sarpsborg-målet hadde god kontroll.
Etter timen spilt var det lite å skrive hjem om, men Henrik Udahl ønsket mer jubel fra de fremmøtte. Tyve minutter ut i omgangen fikk Amor Layouni ballen etter et i utgangspunktet mislykket gjennomspill. Kanten avsluttet rett på Anders Kristiansen, men keeperen måtte gi retur. Der stod selvsagt Henrik Udahl, og fjorårets toppscorer i OBOS-ligaen doblet ledelsen med sin andre for dagen.

Frisparkperle

Og da var kranen åpnet.
Nicolai Næss klippet ned Henrik Bjørdal på vei fremover, og Christian Borchrevink stilte seg opp med ballen 25 meter fra mål. Høyrebacken dundret like gjerne ballen inn utagbart bak Anders Kristiansen. En perle av et frisparkmål!
Etter scoringen valgte Fagermo å gjøre et dobbeltbytte. Blant de som kom inn var Odin Thiago Holm som har vært ute med skade lenge. Og det byttet skulle tidlig bære frukte.
Trønderen plukket opp en fryktelig feilpasning fra Suleyman Bojang. Alene med keeper fintet unggutten skudd, og passerte Kristiansen før han trillet ballen inn i det åpne målet. En nydelig scoring!
Noen minutter senere var Ivan Näsberg uheldig som satte ballen i eget mål, etter et innlegg, men det var ingen demper for gleden på Intility Stadion.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42