Strømsgodset - Vålerenga 1-1 (1-0)
– Det var en dårlig kamp av oss. Spesielt siste del av første omgang. Vi vet de liker hawaii-fotball, og det ble det virkelig, sa målscorer Henrik Bjørdal til Discovery etter kamp.
Sunnmøringen er klar på at ett poeng var det de fortjente, men han vedgår at det er ekstra bittert når både Glimt og Molde tapte poeng, og Vålerenga da kunne ta innpå i toppen.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
– Selvfølgelig er det ekstra irriterende, men vi har oss selv å takke. Vi må spille mye bedre enn det her, sier målscoreren etter kampslutt.
Johan Hove var nære scoring like før slutt. Han var skuffet over at Godset ikke klarte å ta alle tre poengene.
– Det er litt skuffende slik kampen var. Vi gjør årsbeste i førsteomgang. I andreomgang ble vi løpende i mellom. Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men ett poeng er ikke urettferdig, sier midtbanespilleren.
Det var en intens kamp på Marienlyst da Vålerenga gjestet Strømsgodset.
Strømsgodset hadde enda ikke tapt på Marienlyst denne sesongen, men det var Vålerenga som åpnet best. Gjestene styrte kampen i åpningskvarteret, men det ble ikke uttelling på hovedstadslaget.
Men vertene fra Drammen tok vare på en av sine første sjanser.
LES OGSÅ: Eliteserietrener ferdig med umiddelbar virkning
Etter tyve minutter utfordret Fred Friday en mot en ute til venstre. Så gikk spissen for skudd. Lekkert med innsiden av foten la han ballen utagbart oppe i lengste hjørnet bak Kristoffer Klaesson. Et praktmål.
Der Vålerenga var best i åpningskvarteret, var det Godset som var best de neste femten. Fred Friday var et stadig uromoment, uten at det ga uttelling.
Men Vålerenga hadde en farlighet de også. Amor Layouni kom seg fri ute til venstre, og svensk-tuniseren fikk avsluttet. Dessverre for kantspilleren fikk Viljar Myhra hansken på den, og slo den utenfor.
To minutt før pause var Gulliksen frempå. Midtbanespilleren gikk opp en mot en mot Borchrevink, dro et par overstegsfinter og kom seg forbi. Fra dødlinja slo 17-åringen et godt innlegg, men det var dessverre ingen lagkamerater som var med på den.

Matchvinner-takling

Ti minutter ut i den andre omgangen var Vålerenga farlig nærme. Henrik Udahl ble spilt nydelig gjennom alene med keeper. Men i det spissen kom inn i 16-meteren klarte Ari Leifsson å sette inn en nydelig takling som stoppet Udahl kontant.
En perfekt inngripen fra islendingen.
Etter en time var Vålerenga farlig frempå. Bjørdal slo knallhardt inn, men Strømsgodset fikk blokkert. På returen stod Sam Adekugbe, men skuddet gikk himmelhøyt over.
Vålerenga fortsatte å presse på. Sahraoui lobbet ballen frem til Tobias Christensen som var helt alene inne i 16-meteren ute til høyre. Christensen avsluttet, men Myhra slo den ut i feltet igjen. Der stod Henrik Bjørdal som kontant banket inn utligningen for gjestene. 66 minutter, og lagene var like langt.
Tre minutter før slutt kunne vertene på ny tatt ledelsen. Moses Mawa fikk avsluttet fra 11-12 meter. Skuddet gikk via Borchrevink og Klaesson var på vei feil vei, men på akrobatisk vis klarte keeperen å snu seg rundt å gi til hjørnespark.
Og nå ble det fullt fyr i teltet. Først fikk Johan Hove sendt avgårde en rakett etter det påfølgende hjørnesparket, men skuddet gikk rett i Vålerenga-blokka. Strømsgodset vant igjen ballen høyt oppe i banen. Ut fra høyre fikk vertene slått inn, og på enden av den stagnet Fred Friday inn det han trodde var kveldens vinnermål, men flagget fra assistentdommer var oppe - og glede ble til skuffelse for Godset-leiren.
Nærmere kom ikke noen av lagene, og det ble ett poeng til hvert av lagene.
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30