Populære sporter
All sport
Vis alt

Fra benk til nøkkelspiller: Slik forklarer Glimt-profil Hugo Vetlesen forandringen

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 26/03/2022 klokken 12:39 GMT+1

Hugo Vetlesen tok store steg i den helgule Bodø/Glimt-drakten i fjor. Nå håper han å fortsette utviklingen med en full sesong som fast indreløper i Kjetil Knutsens lag.

Hugo Vetlesen

Foto: Getty Images

  • Se Bodø/Glimt - RBK søndag 3. april på MAX og discovery+
Hugo Vetlesen har det siste halvåret etablert seg på Bodø/Glimt sin midtbane, men det tok tid før Bærum-gutten blomstret for fullt i Nord-Norge.
Etter en lengre periode med benkesliting, fikk han for alvor fart på Glimt-karrieren høsten 2021. Årsaken er et bedre fysisk grunnlag enn tidligere.
– Det har vært hardt arbeid. Jeg skal ikke legge skjul på at treningstimene har gått betraktelig opp. Med måten Glimt trener på og hvordan det har vært hele veien, så har jeg måtte tatt steg for steg hele veien, sier Vetlesen til Discovery.
22-åringen legger heller ikke skjul på at han trengte tid til å vende seg til en ny spillestil.
– Det er ikke en lett måte å spille på her i Glimt, så det tok sin tid, men det er godt at det løsner. Det er en veldig god følelse og det har gitt meg en ny «drive» inn mot denne sesongen, fortsetter midtbanespilleren.
Den gode høstsesongen ga mersmak. Nå håper Vetlesen at progresjonen vil fortsette i 2022.
– Det jeg gjorde på høsten i fjor var bra, og det ga meg ekstra energi i både ferien og i de treningene som har vært nå.

– Utfordrende

Med flere treningstimer og bedre utholdenhet, har han nå blitt en viktig brikke på Bodø/Glimt sin midtbane - en posisjon der bodøværingene er godt bemannet.
– Jeg er bedre trent og orker mer. Det er en utfordrende rolle med at det både må spurtes og løpes langt. Det er utfordrende, og de kravene som er her er annerledes enn de som var i Stabæk. Det kommer ikke over natten, forklarer Vetlesen.
Det ekstra arbeidet var helt nødvendig for at Hugo Vetlesen kunne bli et navn som Kjetil Knutsen vil ha i en startellever. 22-åringen konkurrerer om én av tre midtbaneplasser sammen med Elias Hagen, Anders Konradsen, Morten Konradsen, Sondre Brunstad Fet, Gaute Vetti og kaptein Ulrik Saltnes.
Nå evner Vetlesen å levere på et høyt fysisk nivå, i tillegg til de tekniske kvalitetene han gjorde seg bemerket med i Stabæk.
– Det går mest på at kapasiteten min er bedre og at jeg orker mer. Det er små detaljer i spillet, men det er først og fremt at det har blitt lagt ned hard jobb over en lengre periode som gir utslag over tid, forteller han.
Med én uke til sesongstart, tyder mye på at midtbaneeleganten vil få tillit når Eliteserien sparkes i gang.
I Europa-kampene i 2022 har Hugo Vetlesen og Ulrik Saltnes utgjort indreløperparet, mens Elias Hagen har hatt ankerrollen. I cupkampen mot Lillestrøm var trioen på midten Vetlesen, Gaute Vetti og Anders Konradsen.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Berge hyller debutanten: – Jeg er veldig imponert

Hylles av treneren – takker apparatet

Etter to gode prestasjoner mot Celtic, påpekte Bodø/Glimt-trener at klubben har ventet på at Vetlesen skulle tilpasse seg måten de tenker og spiller på.
– Skal du være indreløper i Bodø/Glimt, så må du være en box to box-spiller og det brukte han litt tid på, men han var en fantastisk mann i gruppen fra første dag. Den utviklingen han har hatt den tiden han har vært hos oss og det nivået han har stabilisert seg på nå, er utrolig spennende, sa Knutsen til Discovery på pressekonferansen etter hjemmekampen mot Celtic.
Selv forteller Vetlesen om hvordan han har jobbet sammen med trenerapparatet for å få ut potensialet.
– Det er først og fremst hvordan hele trenerteamet har jobbet med meg, og jeg har stilt skyhøye krav til meg selv. Det er det som driver meg og det var derfor jeg kom hit. I Glimt har de fokus på utvikling og det du gjør hver eneste dag, og det er noe jeg setter høyt personlig.
Vetlesen er glad for at Glimt-trenerne har lagt lista høyt, og mener at det er en av årsakene til at han nå spiller en nøkkelrolle i et lag som stadig sjokkerer stormakter ute i Europa.
– Man tenker noen ganger at de skyhøye kravene er for høye, men det viser at de har troen på deg og jeg har vist at jeg tåler det. Det har vært en god dialog og prat gjennom Aasmund (Bjørkan), Morten (Kalvenes), Kjetil og resten av trenerteamet.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Vil ikke legge Eriksen-saken død: – Så lenge vinduet er åpent, er det åpent

Samme ambisjoner

Rollen er ny fra inngangen til forrige sesong, men ambisjonene til Hugo Vetlesen forblir de samme.
– Ambisjonene er ikke så annerledes fra fjorårets. Det er å spille mest mulig og utvikle seg videre. Det er ikke noe mer hokus pokus enn det, sier 22-åringen, før han utdyper:
– Jeg må sørge for at jeg holder meg skadefri og den biten der, men det er rett og slett å ta det kjedelige svaret med én kamp om gangen og at du ikke er bedre enn din siste kamp. Det er dit man må hele tiden for å omstille seg.
Sett denne?
picture

Forbløffer lagkameratene med skjult talent: – Beundringsverdig

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame