• Se serieavslutningen i Eliteserien søndag kl. 17 på discovery+
Under regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld kom det frem at toppidretten kan gå som normalt. Det er imidlertid uklart om eksakt hvor mange tilskuere det kan være på de forskjellige stadionene under søndagens serieavslutning.
Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sa følgende på spørsmål fra NTB da hun ble spurt om det kan være fulle tribuner i helgen.
Eliteserien
Nærmer seg comeback etter skade – ligger an til å rekke seriestart
17 TIMER SIDEN
– Hvis det er utendørs, og man har avstand, er det ingen begrensninger, sa helseministereren.
«Det er påbudt med munnbind på utendørsarenaer dersom man ikke kan holde én meters avstand. Ut over det er det ingen begrensninger», er beskjeden til NTB fra Kulturdepartementet.
Brann, som står overfor en svært viktig hjemmekamp mot Sarpsborg 08, er blant klubbene som var i villrede etter pressekonferansen.
«Vi vet mange lurer på hvordan de nye koronatiltakene påvirker publikumskapasiteten til kampen på søndag. Dønn ærlig, så aner vi ikke. Men vi kommer med info så snart vi har svarene. Nå har vi bare spørsmål. Vi har stoppet billettsalget inntil videre!», skrev klubben på Twitter. Haugesund uttrykte det samme.
Saken fortsetter under videoen.

Siste stikk til Gauseth før avskjeden: – Kommer ikke til å gråte meg i søvn

– Ikke helt kloke på det

Discovery har vært i kontakt med daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen. Hun sier hun ikke vet mer enn hva som kom frem under tirsdagens pressekonferanse.
– Vi har ikke blitt helt kloke på det og usikre på hva det betyr. Pressekonferansen ga litt ulike signaler. Men vi skal nok ha et møte i morgen tidlig om det og få detaljene da, sier hun.
– Dere har vel også solgt en del billetter til kampen, etter 2-2 mot Glimt?
– Ja, vi har jo det. Vi har solgt bra med billetter, det er mange som vil komme på stadion. Men det ser ikke ut som vi kan slippe alle inn med tanke på meteren, munnbind og sånt. Vi er ikke utsolgt, men håper selvfølgelig at vi kan slippe inn dem som har kjøpt billetter, sier Johannesen.

– Det er total forvirring

Mjøndalen er et annet lag som kjemper om overlevelse i Eliteserien. De tar imot et gulljagende Bodø/Glimt søndag kveld.
– Vi hadde akkurat en diskusjon over dataen nå. Det er litt vanskelig å oppfatte meldingene fra pressekonferansen. Vi er litt usikre på om det er 600 personer ute eller ikke. Veldig forvirrende sånn det ble sagt på. Det er total forvirring, sier Berenike Wulfsberg, daglig leder i Mjøndalen, til Discovery.
Hun kan melde om en utsolgt bortetribune. Nå har de stanset billettsalget inntil videre.
– Bodøværingene er klare. Ellers er det sesongkort, og vi var vel fortsatt ute etter flere tilskuere. Men hvis det blir slik som det var tidligere, så kan det vel fort bli at ikke bortesupporterne kan være på kampen. Det er selvfølgelig trist, sier Wulfsberg.
Saken fortsetter under videoen.

Lite søvn etter nok en nedtur: – Har rotet bort så mange muligheter

NFF skal i møter onsdag

Videre sier Wulfsberg at Mjøndalen og resten av Eliteserie-lagene er innkalt til et Teams-møte med NFF og Norsk Toppfotball onsdag.
– Vi summerer opp og har et møte i morgen tidlig, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF, til Discovery.
Overfor VG vil han ikke si noe spesifikt om antall tilskuere.
– Vil ikke det før vi er hundre prosent sikre, sier Fisketjønn til VG.

«3 x kohorter av 200 personer»

I regjeringens pressemelding står blant annet følgende om arrangementer:
«3 x kohorter av 200 personer med 2 meter avstand mellom kohortene hele tiden på offentlige arrangementer med faste tilviste sitteplasser».
Det må holdes minst én meters avstand for tilskuere på innendørs idrettsarrangementer.
«På arrangement hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser er det tilstrekkelig avstand dersom arrangøren legger til rette for at publikum har minst ett ledig sete mellom seg på samme seterad fra de ankommer arrangementet. Personer fra samme husstand kan sette seg nærmere hverandre etter ankomst», skriver regjeringen i oversikten over de nye innstrammingene.
Eliteserien
Rekdal har oppskriften klar: Slik skal RBK ta tilbake tronen
I GÅR PÅ 18:10
Eliteserien
Ferdig i Bodø/Glimt – Reisen går til Tyskland
I GÅR PÅ 10:33