• Mandag ettermiddag reiser Sarpsborg 08 til Skien for å møte Odd på Skagerak Arena. Lad opp til kampen fra klokken 14:30 på ESN og discovery+ - sikre deg tilgang her!
– Anton er en veldig god fotballspiller, med trykk på fotballspiller. Han er ingen typisk målscorer på noe vis, men jeg forventer uansett mer mål og målgivende fra han i år. Han må være enda mer delaktig og sette andre opp flere ganger enn det han har pleid å gjøre.
Det sier Sarpsborg 08s hovedtrener Mikael Stahre i Seriestart Spesial-episoden om Sarpsborg 08, når han skal beskrive playmaker Anton Salétros anno 2021.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Sarpingene sikret seg den svenske midtbanespilleren på en permanent avtale i oktober i fjor, etter at de kom til enighet med russiske Rostov om en overgang. Salétros var på lån i Sarpborg 08 fra midten av februar til slutten av juli i 2020, og det var ingen hemmelighet et Thomas Berntsen og co. ønsket å sikre seg mannen fra Stockholm på en permanent basis.
25-åringen sitter nå på en kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2022.
Se hele Seriestart Spesial-episoden om Sarpsborg 08, med hovedtrener Mikael Stahre og sportssjef Thomas Berntsen her. Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Sarpsborg 08 med Stahre og Berntsen

Fem målpoeng

Anton Salétros spilte for AIK i Allsvenskan fra 2014 til 2019, der han totalt står oppført med 102 kamper i ligaen.
Etter at Sarpsborg 08 lånte den svenske midtbanespilleren i fjor vår, leverte den daværende AIK-eide playmakeren såpass bra at sarpingene bestemte seg for å kjøpe han.
Totalt ble det ett mål og fire målgivende for Salétros i 2020-sesongen. Den statistikken tror trener Mikael Stahre bedres i 2021.
– Han er en veldig god spiller som vi kan få enda mer ut av, men han må sette enda høyere krav til seg selv. Vi har ikke sett det beste av han enda, sier Stahre i Seriestart Spesial-episoden.

Nøkkelspiller med x-faktor

Gjennom oppkjøringen har Discoverys ekspert Joacim Jonsson levert fyldige analyser på samtlige Eliteserie-lag, og her ikke Sarpsborg 08 noe unntak. Svensken tror sarpingene får en ny sesong midt på tabellen, men legger ikke skjul på at det er flere spillere hos de blåhvite som engasjerer.
Les analysen av Sarpsborg 08 her.
Eksperten trekker fram senegaleseren Laurent Mandy som klubbens store salgsobjekt, mens unggutten Sebastian Jarl spås å få sitt store gjennombrudd i år. Anton Salétros er også en mann som nevnes gjennom analysen, og Jonsson setter landsmannen både som Sarpsborgs nøkkelspiller og spilleren med mest x-faktor.
«Svenskens venstrefot er av silke og kan løse opp de mest pottetette forsvarene. Har i tillegg en meget god serve på dødballene», skriver eksperten.
Mot Haugesund i første seriekamp (0-0) var Anton Salétros satt opp som en av to sentrale midtbanespillere i en 3-4-3-formasjon. 25-åringen spilte i tospann med tidligere midtstopper Nicolai Næss.
Neste seriekamp for Sarpsborg 08 er mot Odd i Skien mandag klokken 14:00. Den kampen kan du se på discovery+, og har du ikke sikret deg tilgang der enda, kan du gjøre det her.
Se Kenneth Fredheim og Tor Ole Skulleruds tabelltips for Sarpsborg 08 i videoen under.

Tabelltipset: Dette taler for en Sarpsborg-opptur

Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37