• Følg Sandefjord - Brann søndag klokken 17:00 på discovery+.
Horneland tok tidligere denne sesongen over rollen som hovedtrener for rødtrøyene. Nå bekrefter Brann på sin egen hjemmeside at haugalendingen har signert en ny kontrakt ut 2023-sesongen
– Først og fremst er jeg veldig stolt over å få lede Brann videre. Dette er en stor ære for meg, sier Horneland til klubben.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
– Jeg har på kort tid blitt veldig fascinert av klubben, supporterne og Bergen by, og kommer til å gi alt jeg har for å gjenreise tillit og skape stolte øyeblikk for fremtiden, fortsetter Branns hovedtrener.
Eirik Horneland har vært i Brann siden han ble ansatt som Kåre Ingebrigtsens assistent i oktober 2020. Branns sportssjef, Jimmi Nagel Jacobsen har ledet arbeidet med å få på plass den «nye» hovedtreneren, og han er klar på at Horneland har vært førstevalget.
– Han har gjort en fantastisk jobb med laget siden han tok over i sommer, og vi har stor tro på at vi kan bygge videre på dette fundamentet, sier Nagel Jacobsen til brann.no.

Ingen interesse

Tidligere i år har Horneland vært klar på at han ikke ville fortsette i rollen, men nå har vinden snudd.
I slutten av september sa Horneland til Discovery at han ikke hadde interesse av å ta over hovedtrener-ansvaret permanent.
– Jeg trivdes veldig godt i den rollen jeg hadde i Brann før Kåre (Ingebrigtsen) ga seg, og jeg ser for meg at jeg skal tilbake i den rollen etterhvert.
– Du har ingen ambisjoner om å lede Brann neste sesong som hovedtrener?
– Nei, det har jeg vært tydelig på hele veien, sa Horneland til Discovery.
LES OGSÅ: Rev i stykker kontrakten etter «bare tull hele tiden» – ønsker spill i Norge

– Nærmest litt komisk

Denne uken meldte BT at 46-åringen hadde takket nei til å ta over jobben permanent. Discoverys fotballekspert lar seg overraske av Hornelands helomvending.
– Dette fremstår nærmest litt komisk etter at Horneland i en lang periode sagt at han ønsker å være assistent, sier Joacim Jonsson, før han legger til:
– Kommunikasjonsformen oppsummerer nærmest sesongen til Brann.
Siden Horneland tidligere har vært klar på at han ikke ønsket å fortsette i stillingen, stiller Jonsson seg skeptisk til om 46-åringen er rett mann til å lede klubben videre.
– En mann som ikke vil være hovedtrener skal nå altså være hovedtrener i en stor norsk klubb.
– Horneland er flink han, men på den måten han kommunisert denne høsten fremstår dette ikke noe annet enn høyst merkelig, fortsetter eksperten.

Tror Molde har et ørlite gullhåp – RBK må unngå blytung fiasko

Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
01/12/2022 KLOKKEN 12:03