Vålerenga - Molde 1-1
– Det jeg reagerer på er at vi har bedt om VAR i Eliteserien, men det her er VAR 2.0, sa Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation i pauseintervjuet med Discovery.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
EN TIME SIDEN
40 minutter ut i kampen mellom Vålerenga og Molde gikk Martin Ellingsen i bakken. Midtbanespilleren mistet balansen innenfor 16-meteren til Vålerenga, men hoveddommer dømte frispark istedenfor straffespark til bortelaget.
Etter mye frem og tilbake diskuterte hoveddommer og linjedommer seg frem til at forseelsen skjedde innenfor, og Molde fikk til slutt straffespark.
Tollås Nation mener at dommerteamet brukte storskjermen på Intility før de bestemte seg for å dømme straffe.
– Det er helt åpenbart at de står og ser på skjermen når den vises i reprise, og det gjør meg forbannet, fortsatte en frustrert Vålerenga-kaptein.

– Soleklar

Martin Ellingsen, som ble felt i situasjonen, er klar på at det er riktig dømt av dommerne.
– Han er vel litt uheldig og tråkker på meg, så den er soleklar.
Du snubler ikke i egne ben?
– Nei, absolutt ikke. Han tråkker på meg, sier Ellingsen.
Martin Ellingsen satt selv straffesparket i mål og utlignet til 1-1 etter at Henrik Bjørdal selv hadde scoret fra krittmerket.
Flere scoringer ble det ikke, og det endte med poengdeling på Intility. Vålerenga blir liggende på 7. plass med 27 poeng, mens Molde mister tabelltopp etter Bodø/Glimts 3-1-seier borte mot Viking.
Hør hva ekspertene i Fotball Direkte mener om situasjonen:

Tar for seg den omdiskuterte straffesituasjonen: – Blir ord mot ord

Fartsfylt førsteomgang

Det endte kanskje «bare» med 1-1, men begge lag hadde nok av muligheter til å sikre seg alle tre poengene.
Ohi og Molde fikk en vanvittig mulighet etter 16 minutter, men både Ulland Andersen, Eikrem og Eliteseriens toppscorer blitt litt for upresise. VIF-kaptein Tollås Nation avverget mål i mot på streken med helen.
Etter halvspilt førsteomgang steg «ørnen» opp i luften. Den islanske spissen Vidar Örn Kjartanson kom seg fri i feltet, men stolpen hindret spissen å sette sin tredje for sesongen.
31 minutter ut i kampen fikk Vålerenga straffespark etter strålende forarbeid av Oussame Sahroui. Han fant Bjørdal, som brøt inn foran Ola Brynhildsen. Sistnevnte felte Bjørdal, som han selv tok. Midtbanepsilleren satt den iskaldt i høyre hjørne.

Molde fikk som nevnt straffespark etter 40 minutter og utlignet til 1-1, men kunne gått opp i ledelsen like før lagene gikk til pause. Først fyrte Magnus Wolff Eikrem av et skudd fra utkanten av 16-meteren. Like etterpå leverte Martin Ellingsen en kanon fra 25 meter. Nok en gang gikk ballen i stolpen.

Målløse siste 45

Begge lagene fortsatte å produsere mange sjanser i andreomgang, men uttellingen uteble.
Odin Thiago Holm fikk en stor sjanse på en heading etter 58 minutter. Den unge midtbanespilleren fikk stå alene i feltet, men Andreas Linde hadde få problemer med å avverge.
Like etter kom Etzaz Hussain seg fri på venstresiden og klinket til fra skrått hold, men da var det Kjetil Haug sin tur til å avverge.
Etter 66 minutter var hjemvendte Martin Linnes nære ved å gi seg selv en tidlig bursdagsgave, men Haug fikk slått skuddet fra høyre ut til en corner.
Amor Layouni fikk en kjempemulighet til å bli matchvinner etter 72 minutter, men nådde akkurat ikke frem på en ball fra høyreback Christian Borchgrevink.
Alt i alt må det sies å være fortjent med poengdeling etter en svært underholdende kamp mellom to angrepsvillige lag.
Eliteserien
Har ett år igjen av kontrakten – vil forlate klubben i vinter
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skuffet Heggebø etter seksmålsthrilleren: – Ikke godt nok
I GÅR PÅ 18:51