Mjøndalen-Odd 1-2
Det var en jevn kamp på Consto Arena, men Odd stakk av med alle poengene etter å ha scoret to veldig enkle mål. Først etter en gigantisk keepertabbe, så på et straffespark som Mjøndalen ga bort på klønete vis. Hjemmelaget spilte seg inn i kampen igjen og jaktet utligning, men klarte aldri svare.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
EN TIME SIDEN
– Jeg tror jeg er mer sliten enn gutta på banen nå. Det holdt heldigvis helt inn og vi er veldig fornøyde med tre poeng, sa Odd-trener Jan Frode Nordnes etter kampen.
– Vi slipper Mjøndalen inn i kampen og blir passive utover i andre omgang. Vi spiller bort ballen og gjør for mange vanskelige valg. Da får de gunstige brudd og trykker oss bakover. Men vi tar med oss tre poeng fra en vanskelig arena så vi er strålende fornøyde, fortsatte Nordnes.

Kjempebrøler

Markus Kaasa fikk tidlig en stor sjanse for Odd, men headet utenfor fra kort hold. Deretter var det en jevn og sjansefattig kamp, en gigantisk keepertabbe fra Sosha Makani sørget for 0-1 på Consto Arena. Et helt ufarlig tilbakespill fra Sondre Solholm Johansen trillet under Makanis fot og rett i eget mål.
– Oi oi oi, Sosha Makani med en kjempebrøler. Det er noe av det mer spesielle vi har sett i eliteserien denne sesongen, sa Discovery-kommentator Asbjørn Myhre etter brøleren.
Se den enorme tabben: (Saken fortsetter etter videoen)

Se selvmålet: – Det er en kjempebrøler

– Jeg må bare si unnskyld til supportere, spillere og trenere. I dag spiller vi egentlig veldig bra. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg må se reprisene. Jeg er så skuffet, men det er sånn er fotballen og livet. Vi må fortsette å gi vårt beste. Jeg er sikker på at vi kan vinne neste kamp. Men denne kampen var det jeg som tapte, sa Makani etter en dårlig dag på jobben.

Klønete straffe

Etter pause var keeperen igjen involvert da Odd gikk opp i 2-0. Keeperen klarerte en ball rett i hånda til lagkamerat Markus Nakkim, og dermed fikk Mushaga Bakenga muligheten fra straffemerket. Den brennhete Odd-spissen banket ballen høyt midt i mål og scoret sitt sjuende mål på fire kamper.
Så gjorde Vegard Hansen grep, og satte inn Tonny Brochmann og Shuaibu Ibrahim. Ti minutter senere fikk bruntrøyene betalt. Martin Rønning Ovenstad fant nettopp Ibrahim i feltet som satte inn reduseringen på direkten via stolpen.
Hjemmelaget jaktet også utligningen, men et kompakt Odd-lag holdt unna. Dermed klatrer Skienslaget opp på sjuendeplass etter tre strake gevinster, mens Mjøndalen blir liggende på kvalifiseringsplass med kun én seier så langt.
– Vi er alt for dårlige i første omgang. Da er vi helt skrekkelige. Det er det dårligste vi har gjort i år. Så begynte vi dårlig i andre også og vi gir dem to helt rare mål. Så er vi bedre etter det. Vi bytter fire mann og legger om formasjonen litt. Vi får 2-1 og kunne fått 2-2 også. Det var godt å se at vi hvert fall kom oss litt etter den førsteomgangen, for det var helt forferdelig, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter tapet.

Sett denne?

Tettey om Hareide-exiten: – Da går vi kanskje av samtidig

Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
6 TIMER SIDEN