Både Rosenborg og Viking bekrefter overfor VG og Stavanger Aftenblad at deres nye signeringer, Guillermo Molins og Shayne Pattynama, har fått innreisetillatelse fra Sjørfartsdirektoratet.
– Dette er en spiller vi investerte i for en måned siden. Det er kjekt å få han på plass. Nå skal vi få han kampklar og la han konkurrere om en plass. Det er veldig gledelig, sier daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, til Discovery.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
– Hvordan tror du det påvirker markedet generelt?
– Jeg tror nok det er mange som har ventet på dette på lik linje med oss. Man vil nok se noen som ønsker å forsterke etter treningkamper, men at det blir en eksplosjon av nye signeringer, tror jeg ikke. En liten økning, kanskje, sier Bjørnø.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Viking med Kristoffer Løkberg og Morten Jensen

Argumenterte for viktigheten

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, forteller til Discovery at klubben argumenterte for viktigheten Moonga Simba ville ha i dagens Brann-tropp.
– Vi har en smal tropp, og nå nylig ble kapteinen vår skadet. Det å gå inn i en sesong med en tynn tropp i en tett sesongstart kan medføre stor risiko økonomisk med tanke på tabellsituasjonen. Vi hadde en grundig søknad der vi beskrev klubbens situasjon og Simbas kompetanse. Det er vanskelig å vurdere hva de (Sjøfartsdirektoratet) har vektlagt, siden vi bare fikk et tilslag på søknaden uten detaljert begrunnelse.
Både Kristiansund, Bodø/Glimt og Aalesund bekrefter til Discovery at de enda venter på svar.
– Vi håper vi får svar i løpet av dagen, er beskjeden fra daglig leder i Kristiansund Kjetil Thorsen om den islandske spissen Brynjolfur Willumsson.

Branns stopperjakt

En posisjon Brann kan ha behov for å styrke bredden i, er midtstopperplassen. Per dags dato er det kun Ole Martin Kolskogen og Vegard Forren som er renvaskede midtstoppere, men trener Kåre Ingebrigtsen har tidligere antydet at Kristoffer Barmen og Ruben Kristiansen kan vikariere der ved behov.
I et intervju med Kåre Ingebrigtsen lanseres den tidligere Watford-stopperen Sebastian Prödl som et alternativ, men det virker ikke like lenger å være aktuelt ifølge Johannesen.
– Den saken er død uavhengig av innreisesituasjonen, fastslår Johannesen, før hun forteller om den generelle stopperjakten:
– Vi må ha diskusjoner rundt hva som er mulig og vurdere hvorfor vi vil hente og hva får vi ut av det. Vi har andre løsninger, og det er ikke mange alternativer innenlands, så det er klart at å få noen fra utlandet er en del av bildet. Men det er ingen garanti at man får innvilget en søknad.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Brann med Kåre Ingebrigtsen og Kristoffer Barmen

– Gjør det enklere å se utenlands

I Bodø venter de som nevnt ennå på avgjørelsen om brasilianeren Pernambuco. Bodø/Glimts sportssjef Aasmund Bjørkan forteller at måten klubber tenker på med tanke på forsterkninger ikke vil endres om det nå blir enklere å få inn utenlandske spillere inn i Norge.
– Vi jobber på. Vi ser fortsatt etter muligheter til å forsterke oss, både i Norge og utlandet. Det er jo fortsatt en lang prosess med karantene, men det vil jo gjøre det litt enklere å eventuelt se etter forsterkninger utenfor Norge.
Sett denne?

Zlatko-håp, Godset-ledere og Branns stopperkrise

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35