– Jeg synes vi gradvis blir bedre og bedre, sier Stabæk-treneren til Discovery.
Eirik Kjønø sine utvalgte har nå vunnet fire strake kamper. Etter å ha slitt i sesonginnledningen, kan det virke som ting er i ferd med å snu i Bærum.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
2 TIMER SIDEN
– Vi forsvarer målet mye bedre enn vi gjorde tidligere. Det er det viktigste, sammen med at Marcus Sandberg virkelig starter å spille seg i form. De løper det de kan og fighter for hverandre. Vi begynner å få litt selvtillit og troen på det. Samholdet er sterkt, og spillerne forstår at vi må fighte for hvert poeng. Det ser man igjen på banen også, mener Kjønø.
– Alle er villige til å fighte og blø, understreker treneren.
I går sikret Stabæk sin første hjemmeseier siden de slo Brann tilbake i mai. «De blaa» kunne inkassere sesongens andre trepoenger på eget gress etter at de slo Sarpsborg 08 3-1 på Nadderud.
– Jeg sa til spillerne før kampen i går at om vi skal ha mulighet til å overleve, må vi ha trepoengere. Da er Sarpsborg et lag vi må ta tre poeng mot. Selvfølgelig er det veldig viktig, sier Kjønø og legger til:
– Det er viktig for de trofaste supporterne som nesten ikke har sett noen mål eller seiere denne sesongen. Vi fikk vist litt hva vi kan, og ga pulblikum underholdning og glede.
Med to strake seiere i serien, er de blåblå à poeng med Mjøndalen på kvalikplass.
LES OGSÅ: Aursnes klar for ny klubb

Nysigneringer imponerer

I Stabæk-elleveren på søndag, var det fire nye navn. Martin Høyland, Pål Alexander Kirkevold, Kasper Pedersen og Victor Wernersson fikk alle sin Eliteserie-debut for Stabæk.
– Jeg er veldig fornøyd med de som har kommet inn. Martin og Pål Alexander spesielt er godt trent begge to og har hevet intensitenen på trening. Det er konkurranse som er med på å heve de som allerede er der. Rutinen i laget gjør det lettere for unggutta å gjøre det bra, forteller Eirik Kjønø.
De blåblå har skreket etter en spiss i lang tid. Oleksiy Khoblenko og Uche Great Sebastine ble begge hentet på lån før sesongen uten å ha imponert Nadderud-publikummet nevneverdig.
Fra før av hadde klubben både Fitim Azemi og Kosuke Kinoshita i troppen. Sistnevnte ble tidligere denne måneden solgt til Japan.
Inn har den storvokste spissen Pål Alexander Kirkevold kommet inn. Klubbens nye nummer ni markerte seg med en målgivende i gårsdagens seier.
– Det er tidlig å si etter én seriekamp, men i går så vi at han er en «fotballspiller». Han er ikke bare hentet for å score mål. Pål er godt trent, kan holde på ballen feilvendt og er en som passer vår spillestil. Han kan droppe ned og spille gjennom andre. Han viste seg fra en god side i går, og så vet vi at han vil bli bedre og bedre, sier hovedtreneren om sin nye spiss
Fire spillere har kommet inn og flere kan det bli. Eirik Kjønø ønsker ikke å utelukke nye signeringer i augustvinduet.
– Vi har ikke sagt at vi er ferdige. Vi må ikke ha flere, men vi sitter og følger med. Hvis det dukker opp noen som er veldig spennende, så hvorfor ikke? Vi skal skape et godt lag og må hele tiden vurdere om vi skal hente inn flere eller om noen må ut. Vinduet er oppe enda, så ting kan skje.
En av posisjonene det ville være naturlig å forsterke er høyreback. Mats Solheim takket for seg i går, og legger opp som fotballspiller halvannet år før kontrakten med Stabæk går ut. Dette skaper likevel ikke nye utfordringer for Eirik Kjønø.
– Det har vi visst lenge. Sturla Ottesen er veldig solid, så vi får se hvordan vi løser det med backup der. Vi har gode unggutter i klubben og Pignatel Jenssen kan spille høyreback hvis det trengs. Vi får bare holde Sturla skadefri, så må han slutte og dra på seg dumme gule kort, ler Sørlendingen.

Legger opp: – Jeg har fått mer ut av potensialet mitt enn Braut Haaland

Ruster opp trenerapparatet

Det er ikke bare i spillertroppen det gjøres endringer.
Forrige uke ble det klart at tidligere assistentrener i Köln, Bård Wiggen (59), kommer inn i trenerapparatet til Eirik Kjønø.
Stabæk-treneren ser på ansettelsen som en solid forsterkning.
– Han kommer inn med en enorm erfaring og fagkunnskap. Bård er en jeg kan sparre med på både angreps- og forsvarsspill. Han kommer inn med noen ny blikk og andre tanker, som jeg tror er bra for trenerteamet.
Kjønø var tydelig overfor sportssjef Torgeir Bjarmann på at Wiggen var mannen han ville ha som sin nye assistent.
– Jeg sa til Bjarmann at jeg gjerne ville ha inn én til i trenerteamet, men at det ikke kunne være hvem som helst. Det skulle være en som virkelig kan komme inn her med erfaring og rutine. Det har vært veldig positivt for spillergruppa og trenerteamet, avslutter Eirik Kjønø.

Slakter Sarpsborg 08: – Det er OBOS-nivå

Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
6 TIMER SIDEN