Kristiansund - Haugesund 3-2 (1-1)
– Vi har heng på de som er over oss, og skulle vi få med oss noe herfra i dag, så er vi med der oppe. Da kan vi ikke prate oss vekk fra det, sa en optimisisk Jostein Grindhaug før kampstart.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
9 TIMER SIDEN
Etter to strake seiere, har Haugesund heng på lagene i medaljestriden, men det var ingen enkel oppgave som ventet dem. Lørdag kveld møtte de KBK i Kristiansund, som var ubeseiret på sine åtte siste hjemmekamper før Haugesund kom på besøk.
Et fyrverkeri av en fotballkamp endte til slutt med hjemmeseier, men det skjedde ikke uten drama.
Det gikk mot en sterk borteseier for Haugesund da Christian Michelsen tok grep fra benken. Etter 75 minutter ble Torgil Gjertsen satt inn. Etter 76 minutter hadde han fått navnet sitt på måltavlen og sikret ett poeng for Kristiansund. Mot slutten av kampen skulle snuoperasjonen bli komplett, da Snorre Strand Nilsen sikret tre poeng til hjemmelaget.
Etter dagens trepoenger er KBK oppe på en 3. plass, poenget bak serieleder Molde. Haugesund blir liggende på 7. plass.
– Nå vipper vi de tighte oppgjørene i vår favør, og da er vi et topplag, sier en stolt Christian Michelsen etter kampslutt.
– Kampen var merkelig åpen. Vi hadde en autostrada til tider til å kunne få med oss flere mål, men vi var litt ubesluttsomme på den siste tredjedelen. Da er det såpass bra trøkk i Kristiansund at de drar det i land til slutt, oppsummerer Jostein Grindhaug.

Tre annullerte scoringer på én omgang

Det var hjemmelaget som startet best på Kristiansund Stadion. Et innkast inn i boksen ble stusset bakover av Jesper Isaksen. Inne i feltet lå Sander Kartum, som fikk æren av å sende hjemmelaget i ledelsen med sin fjerde scoring for sesongen.
Noen minutter tidligere ville Haugesund ha straffespark etter at Martin Samuelsen ble lagt i bakken av Dan Peter Ulvestad.
Bortelaget fikk på sin side litt tilbake fra dommeren etter 22 minutter. Et frispark fra Kristoffer Velde finner midtstopper Benjamin Tidemann i boksen. Dansken stanger inn utligningen, men reprisene viste at Tidemann stod i klar offside. Dommerteamet godkjente likevel scoringen.
Dette var ikke siste gang i omgangen at linjedommeren skulle fått testet seg. Etter 27 minutter ble Sondre Liseth spilt alene med Sean McDermott. Han gjorde ingen feil og trillet inn det han trodde var ddagens tredje scoring på Kristiansund Stadion, men linjedommeren hadde markert for offside. Reprisene viste at denne var langt mer tvilsom enn scoringen som ble godkjent.
Liseth skulle få to ny scoringer annullert iløpet av de neste minuttene.
– Det er blytungt, sa Liseth til Discovery i pausen.
Se hele pauseintervjuet med Sondre Liseth her:

Tre annullerte scoringer på én omgang: – Det er blytungt

Praktscoring fra Sandberg

Andreomgangen fortsatte der den første slapp. Seks minutter ut i de siste 45, trakk Niklas Sandberg seg inn fra høyre. Med venstrefoten curlet Haugesunds tier ballen i det lengste hjørnet fra utkanten av 16-meteren.
Kristiansund burde ha utlignet like etterpå. Moses Mawa med en kjempesjanse etter at Kristoffer Velde mistet ballen i egen 16-meter. Spissen mottok ballen på bakre stolpe, men headingen fra kloss hold gikk over mål.
Utligningen fikk de derimot med superinnbytter Torgil Gjertsen som banket inn utligningen med et kvarter igjen av kampen.
Fem minutter senere hadde Kristoffer Velde en kjempemulighet til å sende bortelaget tilbake i føringen, men en lobb fra venstre går over både McDermott og målet.
To minutter før kampuret bikket inn i tilleggstiden eksploderte det på Kristiansund Stadion. Høyreback Sondre Strand Nilsen hadde sneket seg inn i feltet til Haugesund, og kunne skli inn et innlegg fra venstre back Haugesund-keeper Egil Selvik.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03