• Søndag er det klart for Oslo mot Bergen. Se Vålerenga-Brann fra kl. 20.00 på discovery+
– Det er bare å være ærlig. Sånn sesongen har vært, så har vi ikke bredde nok i laget. Nå har vi kjørt stallen ned og dytta inn så mange yngre spillere, og da er ikke bredden i laget så god som den var i fjor. Det visste vi for så vidt, det er kalkulert risiko, så slår det inn og resultatene blir som de blir, sier Fagermo til Discovery.
For etter en forrykende fjorårssesong og bronsemedalje i hans første år som VIF-trener i fjor, har det gått tråere dette året. I skrivende stund ligger hovedstadslaget midt på tabellen på en skuffende 7. plass.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
I tillegg har en rekke spillere fra fjorårets opptur forsvunnet én etter én fra de kongeblå.
– Etter at vi blant annet mistet Felix (Horn Myhre) og Sam (Adekugbe) så har vi ikke greid å hente inn annet enn Leonard Zuta og han er blitt skada i tillegg. Vi har også problemer på midtstopperplass og problemer i unggutta bak der av ulike grunner, og da er vi alt for tynne. At Henrik Bjørdal for eksempel må spille back er veldig synd for han har langt mer pondus fremover i banen, fortsetter Fagermo.

Hektet av i medaljekampen

Og med et overtidstap mot Sarpsborg 08 i forrige serierunde, ser det også ut til at sjansen til å kjempe om edelt metall har gått tapt.
– Vi er hekta av i kampen om medalje. Vi kunne hengt oss på i kampen, hvertfall om bronse, men der er vi hekta av nå, mener Fagermo.

Gode og dårlige nyheter før Brann-kampen

Den siste tiden har også en del faste spillere måttet gå av banen med skade. Leonard Zuta som nevnt tidligere måtte av med skade i sluttminuttene mot Sarpsborg 08 tidligere denne uken. I tillegg er allerede backene Christian Borchgrevink og Ivan Näsberg ute med skader.
Nå kan VIF-treneren komme med både gode og dårlige nyheter på skadefronten før kampen mot Brann søndag.
– Ivan og Christian som er vanlige innslag i elleveren er begge ute mot Brann, men begge er sannsynligvis klare til neste søndag mot Lillestrøm. Zuta ser bedre ut, så han forventer vi er klar mot Brann, opplyser Fagermo.

– En av årets deiligste kamper

Søndag venter som nevnt Brann på hjemmebane. Et oppgjør det alltid har vært en stor interesse og ramme rundt. VIF-kaptein, Jonatan Tollås Nation, mener Oslo-laget allerede har børste av seg skuffelsen fra Sarpsborg og er helttente før søndagens storoppgjør.
– Dette er en av årets deiligste kamper det her. Med den rammen rundt, supporterne, litt ekstra blussing…det kan sikkert gå litt over kanten av og til men det er hvertfall deilig å spille de kampene her. Det er litt sånn historisk preg over kampene og. Selv om vi ikke er naboer sånn geografisk sett, så er det alltid bra trøkk i oppgjørene, sier Tollås.
Om med en 3-0-seier i Bergen våres og et Brann-lag som ikke har vunnet på bortebane mot Vålerenga siden mai 2011, er det et VIF-lag stinne av selvtillit som venter bergenserne søndag, skal vi tro kapteinen.
– Brann har kommet seg de siste par månedene, så vi skal ikke ta for lett på det. Men her på hjemmebane så er vi sterke, sikkert blant de beste i ligaen. Vi har veldig bra selvtillit når vi går inn mot den kampen, og så har vi brukt å ha et bra grep om brann tidligere også, så det hjelper litt på.

Disser tidligere lagkompis

I tillegg venter en rekke tidligere Vålerenga-gutter på motsatt banehalvdel. Blant annet Bård Finne som forlot Oslo-klubben ved sesongslutt i fjor.
– Bård kommer til å løpe i 90 minutter og være på. Med tunge litt ut, og løpe sånn som han gjør, sier VIF-kapteinen mens han spøkefullt etterligner Brann-spilleren.
Se VIF-kapteinens Finne-«parodi» her:

VIF-kapteinen med gøyal Finne-parodi

– Han er også alltid målfarlig når han kommer innenfor 16 og er god å avslutte. Så vi vet hva som møter oss, men gamle lagkompiser eller ikke. Når vi kommer ut på banen der så spiller det ingen rolle, avslutter Tollås.
  • Søndag er det klart for Oslo mot Bergen. Se Vålerenga-Brann fra kl. 20.00 på discovery+
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38