I Seriestart Spesial-episoden med Tromsø forteller team manager Lars Petter Andressen at jobben med å beholde Runar Espejord på en mer permanent avtale allerede har begynt. Per nå er han inne i en ny utlånsperiode fra Heerenveen.
– Prosessen med å få Runar permanent hit igjen startet jo egentlig allerede før jul, da vi forlenget utlånet med han. Vi prøvde jo å sørge for en permanent avtale da, men på det tidspunktet var det umulig, for de økonomiske kravene var alt for høye, forteller han.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
– Nå som det utlånet er forlenget, er det kanskje litt lettere å binde han til oss i neste vindu, fortsetter Andressen.
Men plutselig blir Espejord tilbakekalt til Nederland, om prestasjonene er gode her til lands. Da kan fort håpet om å få hjem målgarantisten svinne hen.
– For at vi skal få han hjem, bør han kanskje gå enda mer skada, sier han og ler.
– Runar sa til meg at han ikke spilte så bra mot Glimt i treningskampen vi hadde mot dem, slik at vi skal ha større sjanse til å få signert han.
Fra spøk til alvor, dog:
– Men nei, det er jo ikke det vi håper på, altså. Nå skal han bøtte inn i Eliteserien. Kanskje han tar en halv sesong før han går videre igjen? Vi får se.
I et intervju nylig gjort med Nettavisen snakket Espejord selv om framtiden sin:
– Jeg har egentlig ikke orket å ta stilling til det enda. Hvis jeg skulle tenkt for mye på det blir det litt slitsomt. Jeg er litt sånn som ikke tenker så mye på de der tingene før jeg må sånn at de ikke tapper så djevelsk mye energi, sa han der.
– I teorien skal jeg jo tilbake, men så får man bare se om det er noe som skjer.
Se hele Tromsø-episoden her:

Seriestart spesial: Tromsø med Helstrup og Espejord

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35