Søndag kveld bekreftet Rosenborg at de er blitt enige med Valsvik om å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning.
Adresseavisen viser til at vestlendingen nå føyer seg inn i rekken av en rekke tidligere RBK-ere som har fått avtalene sine terminert den siste tiden.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
Pål André Helland, Erik Botheim og Samuel Adegbenro er eksempler fra i år, mens i fjor gikk Mike Jensen og Alexander Søderlund ut dørene gratis.
– Hvorfor har det blitt sånn? spør avisen.
– Svaret er det samme her som med Valsvik. Det handler om økonomi og spilletid, som de ikke ville fått hos oss, sier Micke Dorsin, sportssjef i RBK, til Adressa.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Rosenborg med Åge Hareide og Stefano Vecchia

Videre sier svensken at de gjør det som er best for klubben.
– Hadde vi kunnet selge for mye penger, hadde vi gjort det. Men om det ikke går, får vi gjøre det som er det beste for klubben og finne gode løsninger. Iblant kan frislipp være en god løsning for alle, også for RBK, både sportslig og økonomisk, sier han.
Valsvik snakket med Discovery for rundt to uker siden om det tøffe livet uten tillit i Rosenborg.
– Akkurat nå så ser det ikke lyst ut med tanke på spilletid, men ting kan jo endre seg og jeg har en kontrakt her jeg forholder meg til. Jeg føler selv at jeg har prestert bra på trening i vinter og at jeg fortjener spilletid, sa han da.
I januar gikk han kraftig ut mot egen klubb i Adressa, der han beskyldte Rosenborg for å forsøke å fryse ham ut av klubben han har vært i siden 2019-sesongen. Oppslaget førte til at han fikk en reprimande av Hareide. Siden har det vært lite dialog mellom trener og spiller, slik Discovery har oppfattet situasjonen.
Dagen etter RBK-exiten melder lokalavisen Drammens Tidende at Valsvik nærmer seg en overgang til gamleklubben Strømsgodset.
Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35