Søndag kveld, over ett år etter overgangen fra Bodø/Glimt, åpnet Håkon Evjen endelig målkontoen for AZ i 4-1-seieren mot VVV Venlo.
Det var en lettet og glad 21-åring som snakket med Eurosport på lagbussen på vei hjem fra kamp.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
– Det var rett og slett deilig. Det var på tide, sier Evjen til Eurosport.
– Beskriv målet?
– Jeg gjorde en bevegelse innover i banen, fikk ballen foran mål og satte den. Enkelt og greit.
Og Evjen ga seg ikke der. Åtte minutter senere leverte han en målgivende pasning til Myron Boadu.
– Det var godt å gjøre en solid kamp når man trenger det. Det var viktig, sier Evjen.

Enorm tålmodighetsprøve

For oppholdet i Nederland har utviklet seg til å bli en eneste stor tålmodighetsprøve for den tidligere Glimt-stjernen. Kun tre starter og åtte innhopp har det blitt siden han kom 1. januar i fjor.
– OM det har vært en tålmodighetsprøve! Det artige er jo at de som kjenner meg, vet at jeg ikke har tålmodighet i det hele tatt. Nå har jeg klart å vente på muligheten, så jeg er jævlig fornøyd med meg selv, ler Evjen.
Koronasituasjonen har nemlig bidratt til flere utfordringer for nordmannen. Flere potensielle salgsobjekter har blitt værende i klubben, mens livet generelt har vært ganske ensomt og isolert.
– Først og fremst har jo konkurransen vært mye hardere enn man trodde. I tillegg så har du alt dette med at ting er stengt og at man ikke får besøk. Hver dag blir litt tyngre når du ikke har folk rundt deg, og i tillegg ikke spiller. Heldigvis har vi et bra treningsmiljø med mange gode lagkamerater.
21-åringen innrømmer at det forsvant noen kilo fra skuldrene lørdag kveld.
– Det er en byrde som går av skuldrene når man kommer hit som et stort talent og ikke får så mange sjanser. Da er det deilig når det endelig løsner.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Helland om Hareide-praten og muligheten til å slå RBK

Hyller Glimt for Botheim-overgangen

Evjen har naturligvis fått med seg det som har skjedd i gamleklubben den siste tiden.
– Hva tenker du om situasjonen rundt Kasper Junker?
– Jeg vil egentlig ikke si så mye om det. Det er jo en sak mellom spiller og klubb. Spilleren har lyst å dra, og det er forståelig. Samtidig vil jo ikke Glimt slippe ham uten å være fornøyd, så jeg ser saken fra begge sider.
– Det blir jo en vanskelig sak. Nå ønsker jo Glimt å komme seg til Champions League, og da trenger de en klassespiss som Kasper, fortsetter Evjen.
Men Junker er ikke den eneste spissen Evjen har sansen for i Bodø.
– Glimt hentet jo nettopp Erik Botheim. Hva synes du om den overgangen?
– Det er jo utrolig kult. Får han sjansen og gjør det brra, så er det kult for hans del. Jeg synes det er veldig kult at Glimt satser på unge spillere på den måten, sier Evjen.
Mange er usikre på den regjerende seriemesteren etter at man nå starter sesongen uten både Jens Petter Hauge og Philip Zinckernagel.
– Det var man også før fjoråret uten meg og Layouni. De imponerer nok igjen, skal du se. Jeg har troen på trenerteamet i klubben, og er ikke bekymret.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38