På søndag vant Vålerenga 3-1 hjemme mot Sandefjord, men den mer observante seer la kanskje merke til noe gøyalt i forkant av kampen. Da spillerne til Vålerenga holdt opp draktene til breddeklubber fra rundt omrkring på østkanten, stod plutselig Aron Dønnum med en Lyn-drakt i hånda.
Vålerengas erkerival og tidligere divisjonskollega, som i tillegg i perioder var uslåelige i møtene dem i mellom, er faktisk på papiret en breddeklubb.
Eliteserien
Jaktes av Eliteserie-klubber etter nedrykket: – Vil spille på et høyere nivå
18 TIMER SIDEN
– Våre supportere og vi som klubb ønsker jo Lyn opp. Men per definisjon er de en breddeklubb. Så for at de skal få muligheten til å komme seg tilbake til toppen, må de få lov til å spille i det hele tatt, forklarer salgssjef i Vålerenga, Mehran Amundsen-Ansari.
– Rivaliseringen er savnet. La oss få i gang bredden, og la oss få i gang Lyn, så de kan komme seg oppover. Første hinderet deres blir vel å møte B-laget vårt, fortsetter han.
Han gjør altså plass til noen små stikk til.
– Vi kunne kjørt opp elleve Lyn-drakter for eksempel, men det holdt vel kanskje med én.

– Folk bryr seg knapt om klubben lenger vest

Sportslig leder i klubben, Jørgen Ingebrigtsen, vil først og fremst trekke fram hvor viktig rivaliseringen mellom de to klubbene kunne vært for norsk fotball.
– Det er en slags kombinasjon av et lite stikk og blodig alvor. Realiteten er at Lyn er en breddeklubb nå som dessverre står i det de står i. Jeg skulle virkelig ønske den gjengen kom i gang.
– Både vi og hele Oslo-fotballen hadde trengt en ordentlig derby. Det er et lite ønske fra oss om at den kampen mellom oss skal gjenoppstå, det må vi innrømme.
– Det største derbyet i norsk fotball er fortsatt naboen vår nord for oss. Så da kan man bare tenke seg trykket det ville vært om Lyn hadde vært her oppe med oss. Klubben lenger vest enn er det knapt noen som bryr seg om, så vi må få opp dem.

Borchgrevink: – Visste ikke om det

Christian Borchgrevink er en lokal gutt og vet alt om Oslo-fotballen slik den har utviklet seg. Men det lille stuntet tok han på senga.
– For å være ærlig så visste jeg ikke om det før draktene ble delt ut. Jeg så derimot at damelaget gjorde det samme dagen før. Da lo jeg litt!
Han ønsker seg derimot ikke Lyn opp i eliten.
– Det hadde i så fall kun vært for å spille de derbyene to ganger i året - og ikke bare i første runde av cupen.
Nok et stikk der altså.
– Det er sikkert ikke alle som er like fornøyde med den meldingen, men vi gjorde det jo for en god sak, avslutter han.

Lyn-leder: – De er avhengige av oss

Når Discovery ringer Lyns daglige leder Bjørn Gohn Jønsberg, blir han overrasket.
– Jeg var med på å overlevere en drakt til damelaget vårt dagen før, som de skulle gi videre til Vålerenga Damer. Jeg visste ikke at det var herrene som skulle holde den opp på søndag, ler Jønsberg.
– Vi må være såpass ærlige alle sammen og si at vi er avhengige av hverandre. Jeg tror Vålerenga er avhengige av Lyn for å bygge opp den klubben og interessen slik det var i gamle dager også. Jeg savner de derbyene i Oslo. Det var noe helt eget. Alt blir så mye morsommere når Lyn og Vålerenga er i Eliteserien.
– Dessverre er det gapet alt for stort per dags dato. Gi oss fem år, så er vi tilbake der vi hører hjemme. Da hadde det de driver med stukket verre også, understreker han.
Han er uansett glad for at både Vålerenga og andre klubber tar fighten for bredden.
– Det er på tide at resten av Fotball-Norge bryr seg om oss som ikke har fått spilt på halvannet år.
Fikk du med deg denne?

Her overrasker Fagermo Dønnum med gladbeskjed

Eliteserien
Terminlisten for 2023 er klar – knalltøff åpning for RBK
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-treneren forlenger kontrakten: – Takker for tilliten
I GÅR KLOKKEN 13:08