Det er i denne ukens episode av «Indre bane» at panelet får spørsmålet om hva de synes om Sondre Liseths overgang fra Mjøndalen til Haugesund.
– Jeg synes den overgangen er midt i blinken for FKH, sier Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
11 TIMER SIDEN
Før han utdyper:
– For det første tror jeg de har lagt ganske mye penger på bordet, for det var en spiller som var godt likt og verdsatt i Mjøndalen. Jeg er overbevist om at de har fått noen millioner på bordet for han. For FKH så kan man ikke forvente å hente fra noen høyere hylle enn Liseth. Han har mange faser i spillet sitt som er topp, topp Eliteserie-nivå. Han er nesten umulig å ta ballen fra, god feilvendt...

Etterlyser målpoeng

Men likevel kommer ikke Jonsson unna det som de fleste angrepsspillere faktisk blir målt på.
– Nå ønsker man jo å ha en spiss leverer målpoeng, og det har Liseth til nå glemt bort i karrieren sin. Får han det til å løsne foran mål, er det en praktsignering for FKH. Han er også en type som skiller seg ut fra de andre angrepsspillerne. Det er en god signering av FKH, og man kan ikke forvente å hente noen bedre.
Asbjørn Myhre tar på sin side Liseth litt i forsvar for sitt ikke altfor imponerende scoringssnitt (fire mål i hver av de to siste Eliteserie-sesongene).
– Man kan godt etterlyse målpoeng, men i MIF har han jo spilt ganske langt fra mål. Han har vært en link-up-spiller, en feilvendt spiller, utrolig god til å holde motstandere unna... men kanskje ikke så ofte kommer i de posisjonene hvor man forventer målpoeng.
– Nå er vel tanken at han skal brukes litt annerledes i Haugesund, så det blir interessant å se, sier Myhre.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Blant de mest spennende

Jonsson tror det kan ende med en tierrolle for 23-åringen i sin nye klubb.
– Jeg tipper Haugesund går over til en 4-2-3-1 og at Liseth spiller bak Wadj. Med Sandberg og Velde på kantene har de en ganske fin kvintett der oppe med komplementerende ferdigheter som vil stelle i stand trøbbel for de fleste Eliteserie-forsvar.
På et oppfølgingsspørsmål om han anser Liseth som den mest spennende signeringen i år, svarer Jonsson følgende:
– Han er en av de, det er han. Fofana til Molde gir jo seg selv, men den er jo opplagt. Ellers har man jo Layouni, Vecchia, Helland... men Liseth er der oppe, absolutt.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33