Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteseriens beste spillere, plass 30-21: – Har overbevist alle

Publisert 26/12/2022 klokken 16:50 GMT+1

Discoverys fotballkommentatorer Asbjørn Myhre og Kenneth Fredheim har rangert de 50 beste spillerne i Eliteserien i 2022-sesongen. På plassene 30-21 finne vi blant annet RBKs kaptein og en svensk landslagskeeper.

Runar Espejord, Leopold Wahlstedt og Markus Henriksen

Foto: NTB

Vi har gjort et forsøk på å kåre de 50 beste spillerne denne Eliteserie-sesongen. Det er ingen enkel oppgave. Flere enn 120 spillere var til vurdering. Hvilke spillere har gjennomgående hatt det høyeste nivået og størst påvirkning på sine lag? I utgangspunktet har vi ikke satt et minimum antall kamper eller spilte minutter, men om vi skulle kåret de 50 beste spillerne i Eliteserien punktum, ville lista helt klart sett annerledes ut. En spiller som Patrick Berg er definitivt blant ligaens beste, men de ti kampene etter returen fra Lens var ikke nok til å komme med på 2022s topp 50-liste.
30. Runar Espejord, Bodø/Glimt
Glimt har vært bortskjemte med gode midtspisser de siste sesongene, og Tromsø-gutten slet med å innfri i starten av sesongen. Ble bare bedre og bedre etter at han fikk hardere konkurranse (Salvesen), og avsluttet sesongen meget bra. 12 mål på 27 kamper (19 fra start).
Sett dette absurde intervjuet med Glimt-spissen? (Artikkelen fortsetter under videoen):
picture

– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø

29. Christos Zafeiris, FK Haugesund
19-åringen gikk rett inn i FKHs startellever i sin første sesong som eliteseriespiller. Kombinerer teknikk med aggressivitet og innsats. Kan passe i flere midtbaneroller og går trolig en stor framtid i møte.
Artikkelen fortsetter under videoen.
28. Hasan Kurucay, HamKam
En bauta i hamarsingenes midtforsvar og svært viktig for at det nyopprykkede laget berget plassen. Den duellsterke dansken kommer ikke til å bli lett å erstatte.
27. Vetle Dragsnes, Lillestrøm
Har startet samtlige seriekamper fire av de fem siste sesongene. Det sier alt om en spiller som en hundre prosent dedikert til treningsarbeidet. God som venstre sidestopper, men aller best som venstre vingback.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Sjekk ut midtstopper Dragsnes tekniske finesse: – Rett og slett «lækkert»

26. Kristoffer Haugen, Molde
Ble bare 17 kamper fra start, men før skadene kom var han nok ligaens beste vingback. God til å vurdere når han skal gå på løp, sterk venstrefot og meget god til å komme seg i scoringsposjoner. Og ikke så vanlig for en vingback: svært god på hodet.
25. Johan Hove, Strømsgodset
Strålende mai-måned i likhet med Godset for øvrig, for øvrig en mer ujevn sesong. 11 mål er personlig rekord for U21-landslagsspilleren, som på sitt beste er en håndfull for enhver forsvarsspiller i Eliteserien.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Har glitret i motgang: – Kanskje min beste sesong i Godset

24. Leopold Wahlstedt, Odd
Skiensklubben fortsetter å produsere strålende målvakter og en meget god sesong gjorde at svensken ble belønnet med landslagsuttak. Ble nok enda mer eksponert i vårsesongen, da stod klasseredningene i kø. Imponerende sesong av både Wahlstedt og Odd.
23. Markus Henriksen, Rosenborg
Mange stilte spørsmål ved kvaliteten i RBKs backrekke før sesongstart. Svaret var å omskolere Henriksen til sentral stopper. Et lykkelig valg. Leser spillet strålende, god med ball og en tydelig leder, i et ungt lag.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Her blir det fullt kok på overtid – to røde kort etter stygg takling

22. Marius Høibråten, Bodø/Glimt
Tilsynelatende et tredjevalg som stopper i Glimt, men har kanskje blitt den viktigste av alle, med mange skader hos Moe/Lode. Kompromissløs duellstopper, som også har hatt stor utvikling med ball, og blitt en av Kjetil Knutsens mest betrodde menn.
21. Markus Kaasa, Molde
Med veldig tøff konkurranse på midten var det ikke alle som trodde at Odd-spilleren skulle bli en viktig spiller i Molde gull-mannskap. Men med kjappe føtter, kjapt hode og nese for mål har han overbevist alle. 9 mål på 25 kamper (17 fra start).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame