Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-profilen lanserer klesmerke: – Kult at en liten tanke kan bli noe stort

Joakim Miøen

Publisert 15/04/2022 klokken 13:31 GMT+2

Sarpsborg 08s hjemvendte Tobias Heintz har ting på gang også utenfor fotballbanen.

Tobias Heintz

Foto: NTB

  • Se Sarpsborg 08 mot Rosenborg mandag 18.00 på discovery+
– Det er kult at en liten tanke kan bli til noe stort. Jeg har mitt eget firma og får den erfaringen også. Det var egentlig bare noe som slo meg at jeg er glad i klær, så hvorfor ikke lage noe eget, sier 23-åringen i et intervju med egen klubb.
– Når hele livet har gått til fotball, fotball, fotball, så er det kult å ha noe jeg brenner for utenfor fotballen også, som faktisk bare gir meg mer energi. Det fyller hverdagen min med litt annet, og det er egentlig perfekt for meg, fortsetter Heintz.
Han har jobbet med prosjektet ved siden av fotballen i flere år allerede. Han opprettet selskapet Galvanize AS i 2020 og har med seg flere kompiser fra Sarpsborg i teamet. Nå står kassene med klær klare over garasjen til mor og far i Moss.
– Det har vært mye jobb. Det er mye klær. Men det blir kult å komme ordentlig i gang og få solgt unna litt. Foreldrene mine har klaget litt på antall esker og klær. Men sånn er det, smiler Heintz.

Veldedighet

Han forteller også at han er opptatt av å bidra til lokalmiljøet. Ti prosent av overskuddet vil gå til veldedige formål, og organisasjonen Mot barne- og familiemishandling i Moss blir første mottaker. Deretter vil Heintz se mot Sarpsborg, som han omtaler som "sin andre by".
– Vi vet at det kan komme inn mye penger hvis dette går bra. Så vi har alltid hatt i bakhodet at vi må gjøre noe ekstra. Så vi vil gå fra by til by og finne en litt mindre organisasjon som ikke får så mye støtte fra før, så gir vi store bidrag til dem. Da får de bedre muligheter til å hjelpe andre, sier Heintz.

RBK-stikk

Det er også spennende ting på gang for Sarpsborg 08 på banen. Med Stefan Billborn ved roret har sarpingene lagt om til en mer offensiv fotball. De herjet i den første omgangen mot Kristiansund forrige runde, og Heintz tror på action også mot Rosenborg på mandag.
– I førsteomgangen i Kristiansund hadde vi et skyhøyt toppnivå. Jeg tror ikke det er mange som følger det. Spiller vi sånn mot Rosenborg så kan jeg nesten garantere tre poeng. Da kommer vi til å gå ut og kjøre over Rosenborg, det har jeg full tro på, sier Heintz.
Sett denne?
picture

Se hvordan Sarpsborg hentet tre poeng i Kristiansund

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame