Etter at Guillermo Molins (32) signerte en korttidskontrakt med Rosenborg, har han ifølge Adresseavisen sittet på vent hjemme i Sverige. Han kommer ikke inn i Norge.
Til Adresseavisen fortalte Rosenborgs trener Åge Hareide mandag, at han mener situasjonen er uforståelig.
Eliteserien
Henter tilbake poengspiller fra OBOS-ligaen: – Alltid hatt et mål om å komme hjem
EN TIME SIDEN
– Det kjører jo sjåfører over grensa hver eneste dag. Molins kunne ha avlagt en negativ test, og bli sluset inn i kohorten vår. En kohort som har vist seg å fungere godt.

Gjelder flere overganger

Men de strenge innreisereglene gjelder ikke bare for Rosenborg. Bodø/Glimt venter også en signering som ikke slipper inn i landet. Brasilianske Pernambuco (22) signerte en lånekontrakt for de regjerenede seriemesterne tilbake i mars. Også Viking, Brann og Kristiansund har spillere de venter skal komme inn i Norge. Både Vibeke Johannesen i Brann og Eirik Bjørnø i Viking forteller til Discovery at Moonga Simba (Brann) og Shayne Pattynama (Viking) følges tett opp av trenerteamet og fysisk apparat og gleder seg til å bidra for klubben når de kommer inn i landet.
– Det er et tett kampprogram i starten av sesongen og vi har en smal tropp, så vi trenger Simba. Han er viktig for virksomheten vår, forteller daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.
Ifølge Transfermarkt spilte Vikings nye forsvarsspiller, Shayne Pattynama, sin siste kamp for Telstar 19. mars. Bjørnø tenker det er en bra ting.
– Han er i forholdsvis bra kampform.

Åpner for mer utenlandsk arbeidskraft

Nå kan det se ut til at de norske klubbene får en åpning. Tirsdag bekreftet regjeringen på sine hjemmesider at det ville åpnes en begrenset utvidelse av unntaksordningen for strengt nødvendig arbeidskraft. I utvidelsen, som gikk i kraft onsdag, står det blant annet:
«Flere typer arbeidstakere kan være strengt nødvendig for videre drift i bedrifter og virksomheter. Eksempler på dette kan være bedriftsledere, forskere, profesjonelle idrettsutøvere, skuespillere og personell med spesialisert kompetanse innenfor servicenæringene. Behovene for denne typen personell gjelder på tvers av næringer og sektorer.»
Regjeringen skriver i saken at det settes krav til at arbeidstaker skal ha spesialisert kompetanse, som blir vurdert ut fra følgende kriterier:
  • Spesialisert opplæring eller utdanning, herunder varighet av opplæringen eller utdanningen
  • Faglig erfaring som underbygger spesialisert kompetanse, herunder varighet av erfaringen
  • Formelle kompetansekrav til arbeidet/stillingen
  • Beskrivelser av arbeidsoppgavene utlendingen konkret skal utføre
  • Andre forhold som synliggjør utlendingens spesialiserte kompetanse
    regjeringen.no
Mjøndalen og Sarpsborg 08 skriver til Discovery at alle deres spillere er på plass i Norge, mens de øvrige klubbene enda ikke har svart på henvendelsene.
Eliteserie-spillere med innreisenekt:
Bodø/Glimt:
Pernambuco (22)
Ikke svart på henvendelse fra Discovery, men er med på listen etter tidligere omtale.
Kristiansund:
Brynjolfur Willumsson (20)
Rosenborg:
Guillermo Molins (32)
Brann:
Moonga Simba (20)
Viking:
Shayne Pattynama (22)
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30