Det bekreftet 34-åringen først overfor VG tirsdag ettermiddag.
– Det føles veldig spesielt å si det høyt nå. Men jeg er en aldrende mann, og det har egentlig vært en prosess helt siden etter sesongen om jeg skal fortsette eller ikke, sier Johan Lædre Bjørdal til Discovery.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
Midtstopperen forteller at avgjørelsen kommer etter en totalvurdering gjort over tid etter at kontrakten med Vålerenga ble avsluttet i januar. Selv fyller han 35 år onsdag, og en god helse også etter fotballen har alltid vært viktig for den tidligere VIF-spilleren.
– Det kjennes veldig riktig ut nå. Både med tanke på familien og det at vi har flyttet mye de siste årene. Samtidig har det vært viktig for meg å ha en god helse også etter jeg er ferdig å spille fotball, sier Bjørdal.
– Jeg ønsker ingen begrensninger etter karrieren, legger han til.

Oppsummerer høydepunktene

Forsvarsbautaen legger nå bak seg en 18 år lang karriere der han blant annet var med å sikre hele tre seriegull og to cupgull med Rosenborg. I tillegg fikk Bjørdal tre landskamper for Norge. Han har også spilt for klubber som Egersund, Viking, FK Tønsberg, Bodø/Glimt, AGF og Zulte Waregem.
– Jeg er stolt av det jeg har oppnådd, både det å få være med å ta seriegull og cupgull, og få spille ute i Europa og for landslaget, forteller Bjørdal.
Likevel er det menneskene som kanskje har satt dypest spor for den nå pensjonerte fotballspilleren.
– Jeg har vært ekstremt privilegert som har fått jobbet med så mange flotte mennesker. Både spillere, trenere og folk i og rundt klubbene. Jeg har virkelig fått venner for livet gjennom fotballen.

Drømmetreneren er en kloning

Til Dalane Tidende uttrykker 34-åringen også et hjertefølt takk til de mange som har hjulpet ham på veien - og da er det spesielt èn trener som skal ha betydd ekstra mye.
– Den som har hatt størst betydning for min karriere, er Kåre Ingebrigtsen, som jeg hadde både i Glimt, Viking og Rosenborg. Men jeg har hatt flere andre gode trenere.
– Aller helst ville jeg nok ha klonet noen av dem. En blanding av Kåre Ingebrigtsen, Dag-Eilev Fagermo, Åge Hareide og Roy Hodgson hadde vært ideelt. Da ville jeg ha tatt Kåre sine evner til å få det beste ut av hver spiller, den offensive samhandlingen og de menneskelige egenskapene hans, samt råskapen og galskapen til Dag-Eilev på trenerfeltet, Åge Hareides taktiske evner og «team talk» før kampene, samt den defensive organiseringen til Roy Hodgson. Da hadde det blitt bra, sier Bjørdal til lokalavisen.

– Fint med litt fri i helgene

Nå venter en ny hverdag for rogalendingen, som ved siden av fotballen har tatt en bachelor i idrett og to år med anatomi og fysiologi.
Men akkurat hvor veien går videre karrieremessig, er derimot ikke 34-åringen helt sikker på ennå.
– Det blir veldig spennende å se. Først og fremst skal jeg i tre måneders pappaperm nå, så får vi se hva som skjer etter det. Men du skal ikke se bort ifra at jeg havner innenfor idretten igjen, sier Lædre Bjørdal.
– Men så har jeg jo innsett etter at kontrakten min i VIF ble avsluttet, at jeg syns det har vært fint med litt fri i helgene.
Sett denne?

Kjærlighetserklæring, advarsel til unge spillere og Pellegrino-kritikk

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35