• Klarer Brann å snu den negative trenden borte mot Stabæk torsdag? Kampen ser du på discovery+ kl. 18. Skaff deg tilgang her!
– Han må ha poeng i de kampene som kommer nå. Hvis ikke tror jeg at hans tid i Brann og Bergen er over, lyder Discovery-ekspert Joacim Jonssons dom i Fotballrunden mandag.
Torsdag sørget Rosenborgs Kristoffer Zachariassen for at Bergens stolthet reiste poengløse hjem fra Lerkendal, før Erik Botheim avgjorde for Bodø/Glimt i Bergen mandag. Fasit etter fem runder i Eliteserien er null poeng og 4-15 i målforskjell, noe som ikke er optimalt for et lag som historisk sett skal konkurrere med toppklubbene i Norge.
Eliteserien
Forbauset over lagkamerat: – Skjønner ikke hvordan han gjør det
13 TIMER SIDEN
De siste årene er det kun ett lag som har unngått nedrykk med en slik start, nemlig Sarpsborg 08 forrige sesong.
Dette sa Kåre Ingebrigtsen etter tapet for Bodø/Glimt mandag:

Dette sier Brann-treneren etter fem strake tap

Skjebnekamper

De to neste kampene på tapetet for Brann er Stabæk på Nadderud torsdag, før Strømsgodset kommer på besøk til Bergen søndag. Dette mener Jonsson er skjebnekamper for Kåre Ingebrigtsen.
– Brann har store ambisjoner og forutsetninger for å være betydelig høyere på tabellen, og starter de sesongen med syv strake tap… De har Stabæk på torsdag og Strømsgodset på søndag, og han (Kåre Ingebrigtsen) tåler ikke å tape begge de kampene, sier Jonsson.
Eksperten legger til at han ser utvikling i spillet til Brann og at det er en spillergruppe som ikke har vendt ryggen til treneren sin, men understreker at fotballen er en knalltøff bransje.
– Nå er det sånn at det er en konkurranseidrett vi holder på med og taper man om og om igjen må man dessverre til slutt gjøre noe. Sånn er spillereglene her, slår han fast.
Sett denne?

Ler seg i hjel av Hellands parodi av Glimt-fansen

Pågående trend

I sendingen dras «Kåre-tabellen» fram – en tabell som viser poengene til alle klubbene i Eliteserien fra Ingebrigtsen ble ansatt. Her ligger Brann helt nederst. I den forbindelse, peker ekspert nummer to, Bernt Hulsker, på at denne trenden har pågått lenge.
– Fra august har de under ett poeng i snitt, nærmere 0,8, starter Hulsker før kollega Jonsson skyter inn:
– Vi må ha i bakhodet at de har hatt en oppkjøring som har vært direkte svak og de har famlet litt i blinde. Så har de fem strake tap, så nå avgjøres det litt for Kåre Ingebrigtsen.

Helt nødvendige valg

På Bryggen i Bergen, stiller daglig leder i Brann Vibeke Johannesen opp til intervju med Discovery-reporter Gunnhild Toldnes. Der blir Brann-lederen konfrontert med ytringene fra studio. Uten å direkte svare på situasjonen rundt Kåre Ingebrigtsen svarer hun dette:
– Det er viktig for Brann å få poeng, men så står vi sammen i dette her. Dette er en stor endringsprosess der vi har staket ut en ny kurs med nye ungdommer og et offensivt tankesett i inngangen til kampene. Jeg tror supporterne våre ser at det er en viss utvikling og vi får mange tilbakemeldinger at det er kjekt å se hva vi prøver på, selv om vi ikke alltid lykkes helt med det enda. Dette er en klubbsituasjon som vi står sammen i.
Johannesen peker på flere ting som kan være årsak til at sesongstarten ikke har mye å skryte av.
– Det vi så i høst da Kåre kom inn og gjennom vinteren, var at her må det gjøres et ordentlig stykke arbeid. Det er det har tatt tak i nå, og vi har tatt mange valg. Det er mange spillere som har gått ut, vi har kanskje ikke fått inn alt enda, vi har gjort endringer med sportssjef-stillingen og det er mye vi gjør med små og store grep, sier hun.
– At vi ikke har fått sett helt resultatene av det enda, er kanskje ikke så unaturlig, men vi er veldig bestemte på at det var nødvendig å gjøre såpass tydelige valg, legger Johannesen til.
Se hele intervjuet med Vibeke Johannesen her:

Johannesen svarer på Brann-dom: – Dette er en endringsprosess

Eliteserien
Tre på tre for ustoppelige Schröter – historiske Jerv sjokkerte Molde
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak
15 TIMER SIDEN