Strømsgodset - Fredrikstad 1-6
I et intervju med Discovery publisert på torsdag sa Godset-duoen Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen at de håper på et delt treneransvar på lang sikt.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
EN DAG SIDEN
Discovery-ekspert Joacim Jonsson omtaler det som «timing fra helvete», etter at klubben tapte hele 1-6 for det nyopprykkede OBOS-laget Fredrikstad søndag ettermiddag.
Jonsson er rett og slett forferdet over det han fikk se.
– Det er skammelig. Det ser ikke ut som de vil spille fotball der. Man må slutte å si at man burde og har lyst til å trene et lag. Prester først. Jeg hadde skammet meg hvis jeg var trener i Strømsgodset, sier Jonsson til Discovery.

– Ikke verdig Godset-drakta

Godset-trener Håkon Wibe-Lund sier til Drammens Tidende at han er bekymret.
– Vi kom jo fra 2-3-tap for Lillestrøm og 1-0-seier over Sandefjord, og følte at vi var bra på vei. Men det vi så i dag er ikke verdig Strømsgodset-drakta. Så enkelt er det, sier treneren etter ydmykelsen.
Wibe-Lund tror resultatet kan være en mental reaksjon på den tøffe tiden klubben og spillerne har vært gjennom.
– Har du noen forklaring på hvorfor det gikk så galt i dag?
– Vi fikk svar på hva som ikke fungerer. Jeg forventet ikke helt dette her må jeg innrømme. Nå gjelder å få spisset laget og få brukt de ukene før seriestart skikkelig, og prioritere knallhardt, sier Wibe-Lund til DT.

– Rett og slett flaut

På en dag hvor det er mange treningskamper, rakk Discovery-ekspert Jonsson bare å se den første omgangen. Det var nok.
Godset havnet under 0-3 etter bare 17 minutter. Til slutt endte det altså 1-6, og det på Marienlyst, Godsets hjemmebane.
– Det ser ut som de er likgyldige. At de ikke bryr seg. Da har man store problemer. Det her var rett og slett flaut. Jeg er flau på Godsets vegne. Og dette var ikke et mål for lite. Fredrikstad er gode, men de er et lag i OBOS-ligaen, sier Jonsson.
Han fortsetter:
– Det Godset leverer er fullstendig uten stolthet. Jeg tror ikke de bør tenkte på hvem som skal trene laget. Det går ikke an å levere en dårligere søknad. Nå må de tenke kortsiktig, bedyrer Jonsson.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Bodø/Glimt med Kjetil Knutsen og Patrick Berg

Mener Godset må gjøre dette

Henrik Kjelsrud Johansen (2), Riki Alba, Mads Nielsen, Taofeek Ismaheel og Maikel scoret målene for FFK, mens Jack Ipalibo scoret for drammenserne.
– Noen vil si at dette bare er en treningskamp?
– Men det er jo ingenting som stemmer. De er nonchalante i pasningsspillet. De er lite bestemte. De må stramme opp. Jeg har sagt det i en årrekke; de må hente forsvarsspillere. Det er helt ubegripelig, sier Jonsson.
Han utdyper:
– De må iallfall hente en ny stopper, så må de ha mer kynisme i det de driver med. De kan ikke leke fotball, men må være mye mer bestemte. I dag så de nesten arrogante ut. Nå må de bare tenke kortsiktig. Fortsetter de sånn her, mister omgivelsene og spillerne troen på det før det hele starter, sier Jonsson.

– Klink nedrykkskandidat

Nylig lanserte eksperten Brann som en nedrykkskandidat i podkasten Indre Bane. Han setter Strømsgodset i samme bås.
– De ser ut som en klink nedrykkskandidat. Det tror jeg de føler på selv også, sier Jonsson.
– Til slutt, hva har du å si om FKKs prestasjon?
– Det ser bra ut. De har vært gode i alle treningskampene sine. Jeg trodde de skulle få problemer mot bedre lag, men fysikken og presspillet sitter. FFK ser ut som et lag som ikke bør, men skal havne på kvalik, avslutter Jonsson.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38