Mandag skriver Drammens Tidende at Gustav Valsvik (27) skal være nær å signere en kontrakt med Strømsgodset. Søndag ble kontrakten hans med Rosenborg terminert.
Midtstopperen spilte for drammenserne mellom 2014 og 2016, der han hadde nåværende Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen som sjef.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
Se Seriestart Spesial Strømsgodset her:

Seriestart Spesial: Strømsgodset med BP, Wibe-Lund og Hove

– Vil være helt nødvendig

Når Discovery ringer til Drammen for å høre om Bjørn Petter Ingebretsen kan si noe om saken, forteller «BP» at opplysningene om Valsvik er helt nye, men svarer helt generelt:
– Det jeg kan si er at vi hele tiden er på jakt etter spillere som kan gjøre oss bedre, selvfølgelig. Men jeg kan ikke kommentere navn.
En som derimot kan si noe, er Discoverys ekspert og tidligere Godset-trener Tor Ole Skullerud.
– Er Valsvik en spiller som kan passe bra inn i Godset?
– Ja, det er han. Uten tvil. Han kjenner klubben og kjenner trenerne fra før, så det er jo bra. For Godset sin del vil det være en helt nødvendig og veldig god signering tror jeg.
Skullerud mener Valsvik fyller alle kravene for det Strømsgodset trenger å få inn i stallen sin nå.
– Han er en allround god midtstopper på Eliteserie-nivå. Han er uten tvil en fysisk god spiller. Det å få en trygg, god og stabil midtstopper inn i backfireren til Godset har vært et ønske og et behov en god stund, og jeg mener Gustav Valsvik på alle måter fyller det kravet. Han har erfaringen og egentlig det aller meste til å gå inn å stramme til der.

– Fredrikstad er gode, men

Etter søndagens treningskamp mot Fredrikstad (1-6 tap) mente Discoverys ekspert Joacim Jonsson at det Drammens-klubben presterer for tiden er flaut:
– Det ser ut som de er likgyldige. At de ikke bryr seg. Da har man store problemer. Det her var rett og slett flaut. Jeg er flau på Godsets vegne. Og dette var ikke et mål for lite. Fredrikstad er gode, men de er et lag i OBOS-ligaen, sa Jonsson søndag.
Én av de tingene Jonsson mente Godset burde få på plass, er en ny midstopper. Nå kan det se ut til at hvertfall det punktet blir sjekket av.

Wangberg-situasjonen ikke avgjørende

Discovery har gjennom mandagen vært i kontakt med flere andre klubber som tidligere har sagt at de er på stopperjakt, men foreløpig er det ingen som bekrefter interesse.
– Det er ikke noe vi har sett på, sier team manager i Tromsø Lars Petter Andressen til tross for at Simen Wangberg kan være på tur ut portene på Alfheim.
– Det vil ikke bli mer aktuelt om Wangberg skulle forsvinne?
– Nei, svarer Andressen kontant.
Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann, skriver på SMS at det ikke er noe nytt å melde fra deres side heller.
Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35