2021-sesongen blir den første sesongen som hovedtrener i Eliteserien for Gaute Helstrup. Han har tidligere trent Tromsø-nabo Tromsdalen og Ham-Kam i OBOS-ligaen, men nå skal han få prøve seg i Norges øverste divisjon.
De rød-hvite har de siste sesongene vært et «jojo-lag», som har rykket opp og ned hyppig, men det er noe Helstrup vil gjøre noe med:
Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
– Vi drømmer om å komme tilbake til rundt 2010-2012 der vi var topp tre i tre år på rad. Etter det har det vært lengre ned når det har nærmet seg sesongslutt. Ser vi litt fremover drømmer vi om å komme tilbake dit og å være høyt på tabellen, Europa-cup, fullsatt stadion og cup-finaler, forteller hovedtreneren i Tromsø-utgaven av «Seriestart spesial».
Se hele episoden her:

Seriestart spesial: Tromsø med Helstrup og Espejord

Misunnelig på naboen

Forrige sesong ble Bodø/Glimt det første laget fra Nord-Norge til å vinne den øverste divisjonen i Norge, uten at det nødvendigvis plager Helstrup.
– Vi ser jo med litt misunnelse på naboen vår litt lenger sør i Nord-Norge, men samtidig gir det inspirasjon. Hvis de får det til, er det mulig å få det til enda lengre nord også.
Selv om Glimt slo Tromsø i kappløpet om å bli den første nord-norske seriemesteren, kan Tromsø skilte med noe naboene i sør ikke har klart ennå.
Tilbake i 2013 klarte verdens nordligste profflag, etter at play-off-motstander Besiktas ble kastet ut, å kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League der de blant annet møtte Tottenham. Det er noe treneren ønsker å gjenta.
– Vi ønsker å bite fra oss og ta nye steg, så har vi på sikt lyst å komme tilbake til der vi har vært tidligere.
Kamper som denne mot Tottenham i 2013 er noe av det Gaute Helstrup ønsker å se igjen på Alfheim.

Tottenham besøkte Alfheim i 2013, Roberto Soldado og Jaroslaw Fojut

Foto: NTB

Minimale marginer

Som nevnt ovenfor, har Tromsø lyst å bite fra seg i årets Eliteserie, og ønsker naturlig nok å spille Eliteserie-fotball også i 2022.
– Marginene på to, fire, seks tabellposisjoner er minimale, så vi kan ha stang inn eller stang ut eller det kan skje ting vi ikke kan kontrollere. Vi har lyst å bli bedre i forskjellige faser av spillet, men også ta steg som klubb. Vi ønsker å få en robust klubb og ta et klart steg til å få ting enda mer på plass her oppe slik at vi kan utvikle oss de neste årene også. Vi har ikke noe resultatmål bortsett fra at vi ønsker å vinne hver enkelt kamp.
Allerede i første serierunde kan de rød- og hvitstripete ta litt igjen for misunnelsen rettet mot Bodø/Glimt da de reiser til Aspmyra for Eliteserie-comebacket.
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35
Eliteserien
Islandsk unggutt klar for Haugesund: – Stort steg opp
23/11/2022 KLOKKEN 12:26