Viking - Sandefjord: 2-1
Viking-spiller, og nylig tatt ut til Norges A-landslag, Veton Berisha sørget for fest i Stavanger by lørdag ettermiddag. Hele 14.000 tilskuere hadde tatt turen til SR Bank Arena da Sandefjord kom på besøk - og underholdningen ble servert på sølvfat.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
9 TIMER SIDEN

Rødt kort og total bom

Det kokte rett og slett i Stavanger, og stemningen føk i været da det hele startet med at Viking-keeper Patrik Gunnarsson fikk rødt kort etter kun 18 minutter spill. Islending kolliderte med Sandefjords Kristoffer Normann Hansen som kom alene med ball – og måtte rett i dusjen. Det førte til at Arild Østbø ble satt i buret for hjemmelaget, og Kristoffer Løkberg ble ofret.
– Det er rødt kort fordi jeg er først på ball, så jeg synes det er en grei avgjørelse, sa Normann Hansen i pausen.
Se kollisjonen her:

Her får keeperen direkte rødt kort: – Katastrofal feilvurdering

Men selv med 10 spillere på banen, stoppet ikke det de blådraktede. Halvveis inn i første omgang la Joe Bell inn på corner. Etter litt klabb og babb i midten av 16-meteren, fikk Berisha ballen ut på venstre side av boksen. Han leverte et feilfritt innlegg til kollega David Brekalo – som var helt alene og kun én meter fra målstreken – men klarte å bomme totalt på ballen.
Ti minutter senere blir Berisha felt av Sandefjord-spiller Sander Moen Foss. Angrepsspilleren ble liggende nede en stund, men kom seg heldigvis opp på bena igjen – og Norge slipper å bekymre seg for nok en skadet spiller før fredagens kamp mot Montenegro.
-– Vi angriper md 10 mann og går for å vinne. Vi var det beste laget selv med 10 mann i første omgang, sa Viking-trener Morten Jensen til pause.
– Vi må ha mer tempo i det vi gjør, for det var ikke så bra, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til pause.

Enmannsshow

Fem minutter inn i andre omgang sendte Berisha Viking-fansen til himmels. Berisha fikk ballen med ryggen mot mål og hælsparket den videre til Harald Nilsen Tangen. Sistnevnte sendte ballen så tilbake igjen til Berisha som kom på løp og igjennom mot mål. 1-0 til hjemmelaget.

Her sender Brerisha Viking-fansen til himmels

Men gleden av å lede varte ikke lenge.
8 minutter senere fikk Sandefjord corner. Sander Risan Mørk sendte en utmerket ball, som østerriske Martin Kreuzriegler headet rett i mål.
Men Berisha var våken, og i scoringsform. Med 12 minutter igjen på klokka, fikk hjemmelaget innkast. Viljar Vevatne stusset kastet videre inn i Sandefjords 16-meter og Berisha, med sin lange tå, utlignet nok en gang. Kampen endte 2-1.
– Dette var utrolig kjekt. Det ble tungt, men vi gjorde en fantastisk innsats. Det viser hvor dette laget er på vei, sa tomålscoreren etter kampen.
– Dette er helt fantastisk, spesielt etter å ha spilt med en mann mindre. I dag er Berisha viktig for oss, og nå skal ha få restituere seg litt og skal Norge få glede av han i de neste kampene. Berisha løper så mye, og da er det naturlig at vi tar han ut før de siste ti minuttene, sa trener Jensen etter seieren.
Se resten av intervjuet med Jensen her:

Jensen etter seier med ti mann: – En heroisk innsats

Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03