SANDEFJORD-MJØNDALEN: 0-2
Mjøndal-trener Vegard Hansen kan være godt fornøyd med sitt spiller-bytte i 76. minutt. Lars Olden Larsen kom inn for Tonny Brochmann, og avgjorde kampen etter bare noen sekunder på banen.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Første scoring for Mjøndalen kom så tidlig som i femte minutt på Sandefjord Arena. Benjamin Stokke leverte et nydelig innlegg til Martin Rønning Ovenstad, som så dempet ballen i 16-boksen med brystet og videre til Brochmann. Brochmann kom i full fart mot ballen og plasserte den til høyre for Sandefjord keeper Jacob Storevik.
Frustrerte Sandefjord-spillere ropte etter hands på Ovenstad, som det trolig var, men ble ikke dømt for.
– Ballen ramler ned på hånden til Ovenstad og det burde vært blåst for, mener Discovery-ekspert Joacim Jonsson i studio etter å ha sett reprise.
To minutter etter, måtte Mjøndalens Christian Gauseth gå av banen med skade, og inn kom Stian Aasmundsen.

To straffebom

Brochmann var sulten på flere mål. I 31. minutt fikk dansken lov til å gå og gå og avfyrte et skudd som Storevik kastet seg etter og reddet. Brochmann viste seg å være viktig for Mjøndalen i første omgang.
Første omgang var full av spenningstopper, og i 38. minutt ble det dømt straffe for Sandefjord. Sandefjords Frankllin Nyenetue kom seg forbi samtlige Mjøndalen-spillere og ble felt i boks av Sondre Solholm Johansen. Da var det Jakob Storvik som fikk tilliten, men som brant straffen etter en god redning av Sosha Makani. Ellers var det fine kombinasjoner fra begge lag, og ikke minst muligheter gjennom hele kampen.
– Resultatmessig så er det jo bra, men jeg synes vi kan komme mange hakk opp i andre omgang, sa Brochmann i pausen.
Og hakk opp ble det for Mjøndalen.
Mulighetene fortsettet å komme i andre omgang og er det en som tar vare på sine muligheter så er det Lars Olden Larsen. Bare sekunder etter å ha blitt byttet inn i 76. minutt, fant 23-åringen veien til mål og doblet Mjøndalens ledelse.
Og ikke nok med det. I 88. minutt felte Sandefjords Fales Mjøndal-spiller Scriven innenfor 16-meteren og det ble dømt straffe. Midtstopper og straffetager Markus Nakkim bommet først, men var heldigvis på returen fra Storevik og Mjøndalen vant kampen 3-0.
– En fantastisk seier til oss og en fantastisk måte å starte. Det var en fryktelig straffe, men viktig målpoeng, sa Nakkim etter kampen.
Se alle høydepunktene fra kampen her:

Se alle høydepunktene fra Sandefjord-Mjøndalen

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
07/08/2022 PÅ 19:38