• Få med deg Kristiansund i aksjon mot Bodø/Glimt i kveld klokken 18:00 på discovery+. Sikre deg tilgang her!
Kristiansunds helt tydelige profil siden opprykket til Eliteserien har vært det kollektive, der glød, innsats og steinhard jobbing i vindkastene på Nordmøre har vært sentrale ingredienser. Det skal være vondt å spille mot KBK og det skal man kjenne allerede fra man lander på Kvernberget.

Bleike mot Molde

Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
Christian Michelsens gutter har alltid gitt topplagene kamp, i fjor stod de med seks uavgjorte mot RBK, VIF og Molde – og to knepne ettmålstap mot Bodø/Glimt. Derfor var skuffelsen stor etter det laget presterte i første kamp mot Molde på Aker stadion sist søndag.
0-2 var ikke et mål for lite og kristiansunderne var aldri i nærheten av å by opp til kamp slik vi er vant til å se dem. I Molde tok trener Michelsen av Flamur Kastrati og venstreback Erlend Sivertsen til pause, men han kunne like gjerne «huket av halve laget». Så svak var prestasjonen.

Fem bytter og to posisjonsendringer

Derfor tar sjefen grep før Bodø/Glimt kommer til byen onsdag kveld.
Bent Sørmo flyttes over på venstrebacken (slik han avsluttet mot Molde), Snorre Strand Nilsen får debuten fra start i Eliteserien (spilte 2. omgang på høyreback på Aker), Ivar Furu tar plass på stopperen, Pål Erik Ulvestad flyttes inn i maskinrommet på midten etter et godkjent innhopp sist, en frisk Olaus Skarsem starter på venstrekant og en skadefri Faris Moumbagna starter på topp.
Ut går Sivertsen, Kastrati, Torgil Gjertsen som sliter med hofta etter møtet med underlaget på Aker stadion, nykommer Sander Kartum vrakes – det samme gjør Aliou Coly.
Liridon Kalludra sliter med en strekk i leddbåndet i kneet og er ikke med. Amin Askar er i Oslo for undersøkelser av en mulig rift i leggen. Dødballspesialist Christoffer Aasbak er trolig ute noen uker til.

– Svakeste jeg har vært med på

Kaptein og bauta Dan Peter Ulvestad var en av få som kom fra det i æren i behold, sammen med Sean McDermott. Han liker ikke det han så av laget sitt mot seriefavorittene.
– Særlig i 1. omgangen. Vi begynner ok første ti, etter straffa (til Molde, som Ohi svir) ser vi litt pinglete ut og da kjenner ikke du oss helt igjen. Det var lite aggressivitet og da faller vi bort bak. Molde er gode, men vi gjør dem veldig gode. Vi får retta det litt i 2.omg, da var vi mer der vi skal være – så det er enkle ting å fikse på sånn sett, sier han til Discovery før kampen mot Glimt. Med i troppen til Glimt sitter nylig hentet Lasse Nordås på benken.
At KBK tidligere har spilt godt mot topplagene gjør fort Molde-tapet til en av de svakeste prestasjonene mot seriefavorittene siden opprykket i 2016.
– Ja, det er vel fort det. I alle fall før pause, uten at jeg husker alle kampene, så har det brukt å være jevnt. 1. omgangen er vel en av de svakeste jeg har vært med på. Vi må opp mot Glimt, da møter vi et like bra lag, men det er hjemme og vi skal være klare til det, sier han.

– Medieskapt

Samtidig vil han ikke lokkes utpå at det er krisestemning i KBK etter fem kamper uten mål og kun et 0-0-resultat mot MFK i oppkjøringen som ikke har endt med tap. Det har blant annet blitt stygge 0-3 og 0-4 hjemme mot Ranheim og Aalesund i oppkjøringen.
– Vi har spilt fire treningskamper og én kamp borte mot Molde, så vi er ikke bekymra foreløpig. Det er media som har skapt det der, om du spør meg om 5-6 runder og vi fortsatt er der (uten poeng eller mål) så kan du spørre meg igjen. Dette tar vi lugnt enn så lenge, jeg er ganske sikker på at det kommer – vi har nok av gode spillere både framover og bakover.
Lokalavisjournalist og kommentator Rune Edøy vil ikke være med på at det er medieskapt at laget trøbler.
– Det er et faktum at de har scoret null mål, det er ikke medieskapt, men det er klart: De har mista Amahl Pellegrino, ja, og Sondre Sørli, ja, men før Pellegrino kom så skapte Kristiansund mange sjanser, så det blir for enkelt å skylde på ham, sier han og fortsetter:
– Det er noe med gløden og entusiasmen som Michelsen har pirka litt borti også. Den må være der i hele byen, den må være der på banen, på tribunen. Treningskampen mot Aafk var ikke utsolgt selv om det bare var plass til 600, det er litt merkelig og skummelt – og det må i hvert fall ikke spre seg ut på banen. For da blir fort KBK en middelmådighet og enda dårligere, spår Edøy med en bekymret mine.

Frykter å kopiere Aalesunds nedtur

Selv har han dratt sammenligningen med nettopp Aalesunds eventyrlige opptur da de bygget ny stadion og var en gjenganger i toppen av både Eliteserien og i cupfinalen på Ullevaal (2009 og 2011).
– KBK har ikke kommet dit, og jeg håper de ikke kommer helt dit. Men kanskje folk har blitt litt mette. Som med alt som er spennende i starten, så blir det en vane det også. En vane at KBK skal være gode. Mange jeg snakker med er helt i kjelleren fordi de taper mot Molde. Man må godta at MFK er flere hakk bedre enn KBK, i alle fall per i dag og sannsynligvis vil være det i mange år framover.
Til syvende og sist kan det ende med at klubben må justere målsettingen sin etter fire sesonger på rappen der de har prestert bedre enn spådommene, med sjuende, femte, sjette og femteplass.
– Kanskje det blir midt på treet, noe så kjedelig som det. Det er jo en litt ekkel målsetting det også, å gå for midt på tabellen når man har vært i toppen i mange år. Det er en defensiv innstilling. Men spillerne kan ikke få den, det er skummelt, og det er det vi har sett tendenser til både i treningskampene og kanskje også mot Molde – at det ikke gnistra sånn vi veit at KBK kan. Forhåpentligvis er det bedring mot Bodø/Glimt på hjemmebane, sier Edøy.

Drømmestart? Mareritt? Nå starter jobben

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38