Torsdag ble det klart at Åge Hareide ikke forlenger sin avtale som går ut etter inneværende sesong. 67-åringen forteller at han skal pensjonere seg.
– Jeg har bestemt meg for å pensjonere meg som fotballtrener fra årsskiftet. Hensikten da vi skrev kontrakten ut 2021 var nettopp usikkerheten på hvor lenge jeg ville holde på. Vi hadde 1. juli som dato slik at Rosenborg kan finne erstatter, sier Hareide til rbk.no.
Sportslig leder i Rosenborg, Mikael Dorsin var forberedt på beskjeden fra Hareide.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
12 TIMER SIDEN
– Det er en spesiell dag, men vi har hele tiden visst at første juli var datoen, og vi har vært forberedt på at det var to scenarioer som kunne komme ut av den dagen her, sier Dorsin til Discovery.
Dorsin forteller om en god dialog hele veien, og at de laget en plan for begge scenarioene.
– Vi har hatt god tid til å forberede oss, og til å jobbe underveis. At Åge skulle lede RBK ut årets sesong har vært planen hele tiden, og da har det vært enkelt å planlegge langsiktig.
LES OGSÅ: Ønsker å avslutte på en god måte
Dorsin forteller at de har gjort seg mange erfaringer, og har en plan på hvilken type trener de ser etter, men ønsker ikke å fortelle noe om det. Han forteller at de har konkrete navn på lista, men ønsker ikke å si noe om hvem.
– Vi begynte det arbeidet for lenge siden, og vi har navn som vi vil jobbe med, forteller han.
Nidaros melder torsdag ettermiddag at Kjetil Knutsen er øverst på Rosenborgs liste over nye trenere, men Dorsin vil ikke si noe om bergenseren er et navn på listen.
– Jeg kommer ikke til å svare på noen navn før vi har en pressekonferanse hvor den neste treneren blir presentert, sier Dorsin smilende.
Men det er en trener du respekterer?
– Kjetil er en god trener, som mange andre i Norge, Skandinavia og Europa, sier den tidligere venstrebacken til Rosenborg.
LES OGSÅ: En rekke Eliteserie-spillere kan forsvinne
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
I GÅR KLOKKEN 19:21